Профспілки НТКУ пропонують розвести конкурс концепцій суспільного мовлення та питання призначення керівника НТКУ

27 Вересня 2005
769
27 Вересня 2005
19:29

Профспілки НТКУ пропонують розвести конкурс концепцій суспільного мовлення та питання призначення керівника НТКУ

769
Профспілки НТКУ пропонують розвести конкурс концепцій суспільного мовлення та питання призначення керівника НТКУ
Профспілки НТКУ вважають за недоцільне пов’язувати конкурс проектів створення суспільного телебачення, який оголосив Секретаріат Президента України, з нагальною потребою призначити президента НТКУ.

Про це сказано у розповсюдженому сьогодні зверненні до ЗМІ.



Профспілки підтримують ідею провести конкурс на найкращий проект створення системи суспільного телерадіомовлення в Україні, але пропонують провести його „відкрито, прозоро, публічно” і наголошують „на необхідності проводити реформування з урахуванням політичних, економічних та соціальних наслідків перетворень.”

Відтак, новий етап обговорення пропонується закласти такі принципи:

- Конкурс не обов'язково матиме одного переможця. Він напрацює засади та механізми реформи. З цією метою профспілки вимагають затвердити Положення про проведення конкурсу, визначивши основні параметри дискусії.

- Слід доповнити склад експертної групи, а саме включити до неї представників трудового колективу телекомпанії - Т. Щербатюк, В.Бирзула та Ю.Мельничука, а також представників засновника НТКУ – Кабінету Міністрів, фахівців Держтелерадіо „як основного розпорядника коштів,” представників Національної радіокомпанії та „імовірних учасників процесу - ОДТКР, УТР, фахівців Федерації профспілок України, депутатів ВР з профільного комітету.” До складу групи не повинні входити люди, які пов’язані з конкурсантами зобов'язаннями та родинними зв'язками, оскільки це „поставить під сумнів результати конкурсу”.

- За рішенням профконференції, яка відбулася 13-14 вересня, пропонується у вересні-жовтні провести відкриту презентацію всіх наявних на сьогодні проектів реформи та започаткувати громадські слухання в НТКУ. Напереконання, ці слухання закладуть основу для спілкування всіх зацікавлених сторін та залучать наш колектив до втілення конструктивних задумів.

Заяву підписали керівники профспілок: голова комітету ППО працівників культури С. Шерін, голова комітету Нової профспілки НТКУ М. Ангелова та співголова комітету Незалежної медіа-профспілки К. Кацан

"Детектор медіа"

Читайте також:

Экспертная группа рассматривает 7 вариантов реформы НТКУ

Запитання „Детектор медіа”: Як ви вважаєте, за якими критеріями Президент має і буде визначатись щодо кандидатури президента НТКУ (професіоналізм, політична доцільність тощо)? Чи матимуть, на вашу думку, шанси певні політико-фінансові групи пролобіювати на цю посаду своїх представників?

«Україна-тудим»

В Секретариате Президента уже есть три проекта реформирования НТКУ

НТКУ презентувала проект Суспільного телебачення

Колектив ДТРК «Всесвітня служба «УТР» оголосив передстрайковий стан

Як нам реформувати державне телебачення - буде вирішувати Іван Чиж?!

Пропозиції надіслані. Результат? (Заява одного з авторів проекту реформування НТКУ Олександра Зиріна)

КНМП вважає неможливим призначення президента НТКУ до ухвалення плану реформування телекомпанії

Конфлікт на Першому каналі: чому саме зараз?

Шевченко подав Президенту план реформування НТКУ

Колектив "УТР" протестує проти приєднання до НТКУ

Андрій Шевченко: "Протягом 24 годин ми готові покласти на стіл Президента план реформування НТКУ".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
769
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду