detector.media
27.09.2005 19:29
Профспілки НТКУ пропонують розвести конкурс концепцій суспільного мовлення та питання призначення керівника НТКУ
Профспілки НТКУ вважають за недоцільне пов’язувати конкурс проектів створення суспільного телебачення, який оголосив Секретаріат Президента України, з нагальною потребою призначити президента НТКУ.

Про це сказано у розповсюдженому сьогодні зверненні до ЗМІ.



Профспілки підтримують ідею провести конкурс на найкращий проект створення системи суспільного телерадіомовлення в Україні, але пропонують провести його „відкрито, прозоро, публічно” і наголошують „на необхідності проводити реформування з урахуванням політичних, економічних та соціальних наслідків перетворень.”

Відтак, новий етап обговорення пропонується закласти такі принципи:

- Конкурс не обов'язково матиме одного переможця. Він напрацює засади та механізми реформи. З цією метою профспілки вимагають затвердити Положення про проведення конкурсу, визначивши основні параметри дискусії.

- Слід доповнити склад експертної групи, а саме включити до неї представників трудового колективу телекомпанії - Т. Щербатюк, В.Бирзула та Ю.Мельничука, а також представників засновника НТКУ – Кабінету Міністрів, фахівців Держтелерадіо „як основного розпорядника коштів,” представників Національної радіокомпанії та „імовірних учасників процесу - ОДТКР, УТР, фахівців Федерації профспілок України, депутатів ВР з профільного комітету.” До складу групи не повинні входити люди, які пов’язані з конкурсантами зобов'язаннями та родинними зв'язками, оскільки це „поставить під сумнів результати конкурсу”.

- За рішенням профконференції, яка відбулася 13-14 вересня, пропонується у вересні-жовтні провести відкриту презентацію всіх наявних на сьогодні проектів реформи та започаткувати громадські слухання в НТКУ. Напереконання, ці слухання закладуть основу для спілкування всіх зацікавлених сторін та залучать наш колектив до втілення конструктивних задумів.

Заяву підписали керівники профспілок: голова комітету ППО працівників культури С. Шерін, голова комітету Нової профспілки НТКУ М. Ангелова та співголова комітету Незалежної медіа-профспілки К. Кацан

"Детектор медіа"

Читайте також:

Экспертная группа рассматривает 7 вариантов реформы НТКУ

Запитання „Детектор медіа”: Як ви вважаєте, за якими критеріями Президент має і буде визначатись щодо кандидатури президента НТКУ (професіоналізм, політична доцільність тощо)? Чи матимуть, на вашу думку, шанси певні політико-фінансові групи пролобіювати на цю посаду своїх представників?

«Україна-тудим»

В Секретариате Президента уже есть три проекта реформирования НТКУ

НТКУ презентувала проект Суспільного телебачення

Колектив ДТРК «Всесвітня служба «УТР» оголосив передстрайковий стан

Як нам реформувати державне телебачення - буде вирішувати Іван Чиж?!

Пропозиції надіслані. Результат? (Заява одного з авторів проекту реформування НТКУ Олександра Зиріна)

КНМП вважає неможливим призначення президента НТКУ до ухвалення плану реформування телекомпанії

Конфлікт на Першому каналі: чому саме зараз?

Шевченко подав Президенту план реформування НТКУ

Колектив "УТР" протестує проти приєднання до НТКУ

Андрій Шевченко: "Протягом 24 годин ми готові покласти на стіл Президента план реформування НТКУ".
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY