Мирослава Гонгадзе прибула до Києва для ознайомлення з матеріалами справи

2 Вересня 2005
742
2 Вересня 2005
19:09

Мирослава Гонгадзе прибула до Києва для ознайомлення з матеріалами справи

742
Мирослава Гонгадзе прибула до Києва для ознайомлення з матеріалами справи
Сьогодні до Києва для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе з США прибула його вдова Мирослава.

В аеропорту Бориспіль, де її зустрічали журналісти, М.ГОНГАДЗЕ сказала, що прилетіла ознайомитись з матеріалами справи”.

Водночас вона зауважила, що “на жаль, жодне з зобов'язань, що були дані мені в квітні (під час зустрічі з генеральним прокурором України Святославом ПІСКУНОМ – УНІАН), не були виконані". У зв'язку з цим М.ГОНАГДЗЕ зазначила: "Я вважаю, що Генпрокуратура України маніпулює матеріалами справи і громадською думкою" через те, що справа стосовно безпосередніх виконавців вбивства її чоловіка була виділена ГПУ в окреме провадження.

Говорячи про своє перебування в Україні, М.ГОНГАДЗЕ сказала, що вона буде цей тиждень знайомитися з матеріалами справи. “Я буду робити свої додаткові висновки. Але мені здається, що, на жаль, недостатньо політичної волі (у керівництва України – УНІАН) притягнути до відповідальності замовників цього злочину", - сказала вдова убитого журналіста.

Коментуючи слова народного депутата, голови парламентської тимчасової слідчої комісії з розслідування вбивства Г.Гонгадзе Григорія ОМЕЛЬЧЕНКА, що СБУ найближчим часом закінчить експертизу плівок майора Миколи МЕЛЬНИЧЕНКА, М.ГОНГАДЗЕ сказала, що “експертиза плівок МЕЛЬНИЧЕНКА - це принципова річ". Втім, вона висловила своє занепокоєння в тому, що С.ПІСКУН, перебуваючи у США не зміг зустрітися з колишнім охоронцем Леоніда КУЧМИ для того, щоб отримати від нього певні свідчення.

Крім того, вдова загиблого журналіста зазначила, що "заяви генерального прокурора щодо того, що М.МЕЛЬНИЧЕНКО мав свідчити в американському суді 24 серпня і 5 вересня - неправдиві, тому що немає таких запитів (до відповідних правоохоронних структур США – УНІАН). Ні Державний департамент, ні Міністерство юстиції США не мають запитів, і МЕЛЬНИЧЕНКА не викликали до суду. Тобто такого просто не існує”.

Крім того, вона сказала, що питання, які, за словами генпрокурора України, нібито були надіслані до Федерального суду США для того, щоб задати їх на допиті М.МЕЛЬНИЧЕНКУ, за своїм змістом не містять нічого нового.

УНІАН

Читайте також:

Міжнародна федерація журналістів уважає перебіг розслідування справи Гонгадзе скандальним

Держдепартамент США спростовує інформацію про допит Мельниченка 5 вересня

Національна спілка журналістів збирає підписи під колективним листом до Президента

Доповідь Піскуна по справі Гонгадзе отримала схвальні відгуки у Копенгагені

Порошенко заборонив Мельниченку шантажувати Ющенка

Мельниченко зробив офіційну заяву

Отставка Пискуна помешает завершению «дела Гонгадзе»?

Сергій Шолох здивований заявою Піскуна про допит Мельниченка

Американский суд допросил Мельниченко

Ющенко присвоїв Гонгадзе звання Героя України (посмертно)

Дело Гонгадзе зависит от Пискуна

Піскун досі не слухав справжніх записів Мельниченка

Експертиза „плівок Мельниченка” не сприятиме розслідуванню - думка експерта

Шокін: Генпрокуратура не причетна до витіку інформації щодо місця перебування генерала Пукача

Заступник Піскуна не заважав Турчинову ловити Пукача

Виклик Мельниченка до суду перенесено на 24 серпня

Убивці Гонгадзе скоро опиняться на лаві підсудних

Григорий Омельченко: Генпрокуратура умышленно затягивает расследование дела Гонгадзе

Вдова Гонгадзе ждет ответа от Пискуна

Справу про вбивство Георгія Ґонґадзе ще рано передавати до суду, вважає вдова журналіста Мирослава Ґонґадзе
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду