Мельниченко зробив офіційну заяву

29 Серпня 2005
719
29 Серпня 2005
19:44

Мельниченко зробив офіційну заяву

719
Мельниченко зробив офіційну заяву
Микола Мельниченко зробив офіційну заяву про те, що ніяких судових засідань в США з його участю ні 27 липня 2005 року, ні 24 серпня 2005 року не було, що у вказаний період і до цього часу подібні судові засідання ніким не призначалися і не переносилися. Також Мельниченко у заяві, щойно розповсюдженій, повідомляє, що "у зв'язку з систематичними свідомо брехливими та провокаційними заявами генеральної прокуратури України, я офіційно заявляю, що (...) не буде ніякого судового засідання 5 вересня 2005 року".

Він вважає, що продовжується фальсифікація кримінальної справи про загибель Георгія Гонгадзе в частині встановлення замовників і організаторів цього тяжкого злочину, продовжується процес усунення свідків і безпосередніх учасників інших резонансних злочинів, продовжуються також спроби махінацій, маніпулювання, дискредитації і знищення доказів злочинів.

Все це, говорить Мельниченко, змушує його відмовитися від необхідності особистої зустрічі з Віктором Ющенком.

Мельниченко публічно вимагає від президента України Віктора Ющенка виконання наступних кроків:

1.Виступити з публічною позицією щодо факту замаху на життя Олександра Єльяшкевича та під час майбутнього візиту президента України у вересні в США зустрітися з Олександром Єльяшкевичем. Зробити всі необхідні кроки для того, щоб вирішити питання повернення Олександра Єльяшкевича до України і можливості його безпечної та повноцінної діяльності на благо України. Невідкладно вжити всі необхідні заходи для безумовного виконання Україною рішень Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо розслідування замаху на життя Олександра Єльяшкевича.

2.Видати указ президента України, необхідний для врегулювання правових питань та відновлення законних прав політичних біженців, у т.ч. Олександра Єльяшкевича, Мирослави Гонгадзе, Сергія Шолоха та членів їх родин.

3.Публічно звернутися до фракції “Наша Україна” у Верховній Раді України з проханням підтримати невідкладне включення до порядку денного питання звіту слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування загибелі Георгія Гонгадзе і замаху на життя Олександра Єльяшкевича.

4. Відмовитися від політичного блокування з Володимиром Литвиним та іншими учасниками банди Кучми. Очистити своє оточення від брудних осіб, що займаються корупційною діяльністю, рекетом і фальсифікацією резонансних кримінальних справ та задіяні в реалізації злочинних планів міжнародної групи Бориса Березовського.

5. Публічно підтримати ухвалення Парламентською Асамблеєю Ради Європи спеціальної резолюції, яка вимагала б від України реального розслідування резонансних злочинів Кучми, зокрема “визначення тих, хто замовив і організував вбивство Георгія Гонгадзе, замах на життя народного депутата України Олександра Єльяшкевича і напад на помічника депутата Сергія Головатого Олексія Подільського”.

Якщо ці п'ять моїх вимог до Віктора Ющенка не будуть виконані, то моя реакція буде адекватною, жорсткою і швидкою.

Нинішні лідери України зобов'язані пам'ятати про те, що їх свідомі або неусвідомлені спроби простягнути руку тим, хто заплямував себе причетністю до тяжких злочинів або спроби врятувати від відплати особливо небезпечних злочинців, чиї руки в крові - це гріх перед нинішнім і майбутнім поколіннями українського народу.

Безкарність і породжує жахливий беспредєл, коли влада казково збагачується за рахунок безжалісного обкрадання власного народу, волелюбним і незалежним журналістам відрубують голови, а з політичними опонентами (яких не можна купити або шантажувати компроматом) розправляються за допомогою професійних убивць, КАМАЗів то отруєння диоксинами.

Я не дам обдурити надії мільйонів людей, які в кінці минулого року довели собі і всьому світу, що український народ заслужив гідне майбутнє. А Віктору Ющенку пора зробити чіткий і однозначний вибір: або він йде з бандитами і поступово перетворюється на нового Кучму або він не словом, а ділом доведе, що Майдан, який привів його до влади, не буде їм зраджений.


29 серпня 2005 року

м.Вашингтон, США Микола Мельниченко


"Детектор медіа"

Читайте також:

Сергій Шолох здивований заявою Піскуна про допит Мельниченка

Американский суд допросил Мельниченко

Дело Гонгадзе зависит от Пискуна

Піскун досі не слухав справжніх записів Мельниченка

Експертиза „плівок Мельниченка” не сприятиме розслідуванню - думка експерта

Черновил не знал, что Мельниченко собирался встретиться с Лесей Гонгадзе

Леся Гонгадзе: Мельниченко назначал мне свидание в Польше

Виклик Мельниченка до суду перенесено на 24 серпня

Мирослава Гонгадзе, Сергій Шолох: звернення до Президента України

Заокеанський вояж Генерального Прокурора

Мельниченко заявляє про викривлення його позиції щодо справи Гонгадзе

Радіостанції "Континент" обіцяють повернути вилучене обладнання

Политбеженец Сергей Шолох хотел бы возродить радио "Континент"

Про моє повернення в Україну можна говорити після відновлення радіо “Континент” – Сергій Шолох

Шолох готує позов проти Кучми

Сергія Шолоха оголошено лауреатом літературно-мистецької премії імені Володимира Косовського

Сергій Шолох вже у Вашингтоні. Він пише книжку та сподівається відновити "Континент"

Шолох спростовує інформацію про надання йому політичного притулку в США
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
719
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду