Заступник Піскуна не заважав Турчинову ловити Пукача

11 Серпня 2005
732
11 Серпня 2005
10:36

Заступник Піскуна не заважав Турчинову ловити Пукача

732
Заступник Піскуна не заважав Турчинову ловити Пукача
Ніхто з Генеральної прокуратури не причетний до витоку інформації у пресу про перебування в Ізраїлі генерала МВС Олексія Пукача, розшукуваного за підозрою у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявив у коментарі каналу 1+1 заступник генпрокурора Віктор Шокін

Щодо того, що є прослушка його розмови, яка підтверджує цей факт, Шокін заявив, що прослуховування його телефонних розмов у Генпрокуратурі будуть ретельно перевіряти.

"Згідно із Законом, санкцію на прослуховування дає суд. Тому буде проведено перевірку з цих питань обов‘язково. Якщо це не підтвердиться, то слідчі і я, думаю, підемо до суду з позовом, тому що це ганьбить як прокуратуру, так і служби відповідні. Якщо це підтвердиться якимось чином, то буде знову ж таки перевірка – на яких підставах це робилося", - сказав Шокін..

За словами Шокіна, трьом учасникам вбивства журналіста Гонгадзе офіцерам МВС Протасову, Костенку і Поповичу вже пред‘явлено звинувачення у перевищенні влади й умисному вбивстві. Справу буде передано до суду, тільки-но вони ознайомляться з нею.

Тривають пошуки голови журналіста й встановлення організаторів і замовників злочину. Днями має завершитися ще одна експертиза таращанського тіла, яка триває у Німеччині на прохання матері загиблого журналіста. За попередніми даними експертів, тіло належить саме Георгію Гонгадзе, розповів заступник генпрокурора, повідомляє канал.

Як відомо, минулого місяця в ЗМІ з'явилася інформація про те, що СБУ порушила справу за "злив" Шокіним інформації щодо місця перебування в Ізраїлі Пукача, розшукуваного за підозрою у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Згідно з цією інформацією, у СБУ є начебто запис розмови Шокіна з журналістом газети "Сегодня".

Голова СБУ Олександр Турчинов цю інформацію не підтвердив, але відзначив, що зайва публічність деяких чиновників не сприяє розслідуванню справи.

Українська Правда

Читайте також:

Генпрокуратура отстранила Федура от защиты матери Гонгадзе (оновлено)

Виклик Мельниченка до суду перенесено на 24 серпня

Убивці Гонгадзе скоро опиняться на лаві підсудних

Григорий Омельченко: Генпрокуратура умышленно затягивает расследование дела Гонгадзе

Вдова Гонгадзе ждет ответа от Пискуна

Бондаренко: Суд без Пукача будет очередным фарсом

Генпрокуратура просить Мирославу Гонгадзе утриматися від оцінок

Справу про вбивство Георгія Ґонґадзе ще рано передавати до суду, вважає вдова журналіста Мирослава Ґонґадзе

Точку в "деле Гонгадзе" поставят в сентябре

Дело Гонгадзе попадет в суд «со дня на день»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду