Експертиза „плівок Мельниченка” не сприятиме розслідуванню - думка експерта

18 Серпня 2005
647
18 Серпня 2005
11:05

Експертиза „плівок Мельниченка” не сприятиме розслідуванню - думка експерта

647
Експертиза „плівок Мельниченка” не сприятиме розслідуванню - думка експерта
Експертиза „плівок Мельниченка”, яку Служба безпеки України проводитиме за дорученням Генпрокуратури, жодним чином не сприятиме розслідуванню вбивства Георгія Гонгадзе. Таку думку висловив директор Інституту масової інформації Сергій Таран. Докладніше Олександр Савицький:

"Голова СБУ Олександр Турчинов має намір порівняти результати, які буде отримано його відомством, з висновками Федерального бюро розслідувань США. Натомість директор Інституту масової інформації Сергій Таран вважає, що такі заходи не мають сенсу. Він не виключив, що як ФБР, так і СБУ досліджують лише копії записів Мельниченка, тоді як оригінали залишаються в опального майора: „По суті, з вини Генпрокуратури зірвалася передача їй юридично завірених „плівок Мельниченка”. Генпрокурор Піскун нещодавно був у Сполучених Штатах. Однак коли вже була домовленість про зустріч, під час якої майор мав передати ці плівки, генпрокурор раптово залишив США”. Отже, якими б не були результати експертизи копій записів Мельниченка в СБУ, на думку Тарана, долучити їх до кримінальної справи за фактом вбивства Гонгадзе буде юридично неможливо."

Deutsche Welle

Читайте також:

Черновил не знал, что Мельниченко собирался встретиться с Лесей Гонгадзе

Леся Гонгадзе: Мельниченко назначал мне свидание в Польше

Виклик Мельниченка до суду перенесено на 24 серпня

Справу про вбивство Георгія Ґонґадзе ще рано передавати до суду, вважає вдова журналіста Мирослава Ґонґадзе

Мельниченко снова станет актуальным в деле Гонгадзе через месяц

СБУ проведет экспертизу пленок Мельниченко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
647
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду