Хто не любить Юлію Федів?

Хто не любить Юлію Федів?

13 Вересня 2023
830

Хто не любить Юлію Федів?

830
Проти можливої очільниці Мінкульту пропонували джинсу.
Хто не любить Юлію Федів?
Хто не любить Юлію Федів?

Вівторок, 12 вересня  2023

Новини і дайджест матеріалів «Детектора медіа»

Привіт. На зв’язку Марина Леончук, комунікаційна менеджерка «ДМ».

«А я ТБ не дивлюся — у мене вдома навіть телевізора немає»

Старий жарт початок листа не зіпсує. Тим більше, у мене до вас одразу аж вісім причин знову купити і почати дивитися телевізор — це вісім нових каналів, які вас здивують у 2023 році. Наталія Данькова зібрала інформацію про всіх мовників і розповідає про особливості та правові колізії кожного. Найбільш заплутано все в нового каналу Міноборони «Армія ТБ». Хоча під час презентації його концепту Ілларіон Павлюк, головний продюсер і медіаменеджер, поділився, що канал закриватиме актуальні потреби глядача: «новий канал має “розвіяти туман війни”. Контент вироблятимуть медійники, які служать у ЗСУ». Але насправді є нюанс: Міністерство оборони впродовж шести місяців після набуття чинності новим законом «Про медіа» має або здати ліцензію, або вийти зі складу засновників каналу. І пів року завершується вже у жовтні. Яким чином діятиме канал чи регулятор, поки невідомо. Ми дуже хотіли поспілкуватися з усіма представниками цих каналів, але не всі були готові говорити. Ну що ж, поспостерігаємо за динамікою процесу.

«Якою методикою гайки українським медіа закручувати будуть?»

Наша Оксана Наумова  копнула ще глибше і пішла слухати людей, які «керують українським телерадіопростором». Багато уваги приділили й тому самому закону про медіа. Намагалися з’ясувати,  які наслідки його роботи побачили за цей час і чи потрібні якісь зміни закону, який запрацював у березні цього року. Але найбільше дискусій  під час експертного обговорення медійних стратегій держави та індустрії на конференції «Воєнні медіавиклики 2023» було довкола спроб порозумітися з власниками соцмереж, регулювання телемарафону, проросійських ведучих, російських спікерів в ефірах,   редакційної політики телеканалів і «регулювання контенту, а не облич». Додам тільки, що  «Детектор медіа, робить усе, аби не дати забути і «простити» проросійських і медійників, і колаборантів, які почали працювати на окупантів. До слова, одна з панелей була присвячена Суспільному мовнику під час війни, про неї читайте тут. А тут посилання на текст про те, як змінилися споживачі, цінності та підходи на медіаринку. Чому процеси, які раніше приносили успішні результати в роботі, більше не працюють і які нові тенденції замінили класичні підходи —  проаналізувала і ділиться спеціально для «Детектора медіа» Міла Крутченко, Chief Strategy & Digital Officer of Razom Group.

Робота на свій страх і ризик

Фіксери — «провідники» закордонних кореспондентів, які допомагають їм зорієнтуватися в чужій країні, мові, культурі та звичаях. Мої колеги вже писали про роботу цих локальних продюсерів. У тому матеріалі про особливості роботи, оплату, захист і навички розповідали самі фіксери, а тепер про їхні проблеми говорять Оксана Романюк, керівниця Інституту масової інформації, й акторка Рита Бурковська, яка теж працює фіксеркою. Хто вони, невидимі продюсери закордонних медіа, — «технічні» співробітники чи повноцінні члени команди, і які прямі й приховані ризики їхньої роботи?

Зрадники +1

Ним виявився ведучий білоруського походження Дмитро Шепелєв, який уже довго працює в Росії. Нині він поїхав до окупованого Маріуполя знімати історії про нещасних тваринок. Лєна Чиченіна з’ясувала, як така оказія могла статися.

А от уже відоме зрадницьке обличчя українки Регіни Тодоренко «засвітило» в  новому тревелшоу для «справжніх патріотів Росії», які не бажають подорожувати ворожим світом, а мріють насолоджуватися незвіданими куточками своєї високодуховної Батьківщини. Лєна Чиченіна висловила сподівання, що знімальна група доїде і до Рубцовська, що в Алтайському краї, та знайде там вкрадені унітази — саме туди російські військові пересилали купу речей із Бучі.

Джинса. Повернення

Микола Чернотицький, голова правління Суспільного мовлення, виклав у фейсбуці листування з пропозицією зробити замовний матеріал проти Юлії Федів, можливої очільниці Міністерства культури. «От людина написала працівнику Суспільного Мовлення таку прекрасну пропозицію.

Суспільне не толерує таке і я вважаю, що це має стати публічним. Такі "пропозиції" неприпустимі для нас. І дуже хочеться, щоб це стало неприпустимим для жодного медіа». Лєна Чиченіна задалася запитанням:  хто ж так не любить Юлію Федів?

На цьому поки що все,
дякую, що лишаєтеся з нами. 

Більше текстів наших авторів у різних форматах ви можете читати у фейсбуці, інстаграмітелеграмі або на сайті «Детектор медіа». Увесь зворотний зв'язок можете також писати сюди — мені на пошту. А ще всією командою ми будемо вдячні, якщо порекомендуєте підписатися на цю розсилку вашим колегам та друзям.

До зустрічі.

Ваша комунікаційна менеджерка «ДМ» Марина Леончук.

Фото: Yuliia Fediv/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
830
Читайте також
27.09.2023 09:00
Марина Леончук
«Детектор медіа»
1 003
06.09.2023 09:00
Марина Леончук
«Детектор медіа»
904
02.09.2023 14:00
Марина Леончук
«Детектор медіа»
811
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду