Азаров пропонує НСЖУ разом перешкоджати появі у ЗМІ замовних матеріалів

16 Липня 2010
3624
16 Липня 2010
15:37

Азаров пропонує НСЖУ разом перешкоджати появі у ЗМІ замовних матеріалів

3624
Азаров пропонує НСЖУ разом перешкоджати появі у ЗМІ замовних матеріалів

Прем`єр-міністр України Микола Азаров вважає, що існує  необхідність зобов`язати виконавчу владу реагувати на критичні публікації у ЗМІ. Про це він сьогодні заявив на засіданні секретаріату Національної спілки журналістів, повідомляє УНІАН.

 

«Будь-яка публікація, якщо вона професійна, якщо вона зроблена з патріотичних і громадянських позицій, то, безумовно, ми на неї реагуватимемо і щодо неї вживатимуться заходи - однозначно», - сказав він.

 

Пан Азаров також закликав Національну спілку журналістів разом з урядом розробити механізми, які перешкоджатимуть появі в ЗМІ замовних матеріалів. «Ми маємо продумати, як перешкодити розповсюдженню брехні», - запропонував він.

 

У свою чергу, голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко звернувся до прем'єра з проханням провести Головним управлінням державної служби службового розслідування з питання втручання обласних, міських і районних держадміністрацій Одеської, Луганської, Харківської, Сумської, Черкаської і Чернігівської областей у редакційну політику і журналістську діяльність.

 

Окрім цього, пан Лубченко також вважає за необхідне притягати до відповідальності голову Одеської обласної держадміністрації Едуарда Матвійчука, який вивів облдержадміністрацію зі складу співзасновників єдиної обласної україномовної газети «Чорноморські новини», і зараз займається створенням державної газети «Одещина».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3624
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
stasyuta
5046 дн. тому
Азаров, когда сам прекратишь выполнять уголовный заказ своих хозяев - тырить для РУЭ бабки из народного бюджета, - тогда и будешь указывать журналистам, какие материалы выдавать в эфир или печать!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду