Про порівняння

30 Березня 2008
6647
30 Березня 2008
13:14

Про порівняння

6647
Про порівняння
У відповідь на опубліковану «Детектор медіаю» статтю Миколи Кульчинського «Умовний спосіб, або чому ІТК відмовчується?» генеральний продюсер каналів М1 та «М2-Естрада» висловив свій погляд на ситуацію в Індустріальному телевізійному комітеті та порівняння цієї організації із російським «Індустріальним комітетом ЗМІ».
 
Це – не позиція ІТК, а лише перша і досить стримана реакція на матеріал людини, яка начебто пише українською, проте без Росії обійтися не може.
 
Спочатку прошу мене вибачити, але я не знаю, хто такий Микола Кульчинський. Олега Попенка знаю, причому – особисто. Костянтина Ернста – також знаю, і також особисто. А ще я знаю – і це можна продемонструвати тим же посиланням на сайт російського «Індустріального комітету ЗМІ» – що ця організація фактично не існує з 2004 року, хоча з’явилася лише у 2003-му (український ІТК було створено у 2001).
 
Ще я знаю, що метою появи українського ІТК було створення системи досліджень телевізійної аудиторії для об’єктивної оцінки рекламних можливостей телеканалів. Отже, для прозорості цієї діяльності до ІТК були запрошені і рекламні агенції та найбільші рекламодавці. Ані ринок радійної реклами, ані ринок реклами у пресі поки ще не готовий до того ступеню прозорості, який – із щосекундною дискретністю – забезпечує створена і профінансована ІТК система.
 
Саме цю функцію ІТК виконує успішно вже майже 7 років. Паралельно розвиваючи інші напрямки у самоорганізації телеіндустрії, фінансуючи певні програми, у тому числі  і єдину на сьогодні премію у галузі телебачення «Телетріумф».
 
Чи варто розтлумачувати сенс створення російського «Індустріального комітету ЗМІ»? Сайт, який налічує лише 5 сторінок, зробить це більш красномовно. На сайті – окрім переліку учасників – 2 документи: один – датований квітнем 2003 року проект закону про ЗМІ, так і не побачив світ, другий – так звана «Антитерористична конвенція», тобто перелік правил поведінки ЗМІ при висвітленні терактів, яка, власне, була приводом як для створення «ІК ЗМІ», так і для припинення його діяльності.
 
Хочете, аби дієвість індустріального об’єднання українських телеканалів досягла рівня російського аналогу? Тоді росіяни точно обрегочуться. Уявіть собі…
 
Валентин Коваль, генеральний продюсер каналів М1 і М2, в.о. керівника цифрового комітету ІТК
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6647
Теги:
Читайте також
02.04.2008 12:55
Микола Кульчинський
, для «Детектор медіа»
4 738
28.03.2008 12:42
Микола Кульчинський
для «Детектор медіа»
26 184
07.03.2008 14:46
Валентин Коваль
для «Детектор медіа»
8 662
07.03.2008 11:38
Микола Кульчинський
для «Детектор медіа»
11 067
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
МК
5875 дн. тому
То"Для Незнаючих". Дякую за рекламу ))) До речі, я не тільки був - завжди - ультранаціоналістом, але й залишаюся ним сьогодні. Просто, "просвітянський" нацоналізм 80-х давно вже вичерпав себе, хоча ви цього так і не зрозуміли. Усе живете у своєму ментальному "ґетто", не усвідомлюючи що відбувається довкола Вас. Закид Коваля, що я "без Росії обійтися не можу" не можна сприймати серйозно. Це виключно дискусійний прийом, який називається "переведенням стрілок" на несуттєве. Вдало використаний прийом. Не більше. Моя позимція по ІТК є загалом правильною. І не лише по ІТК. Гадаю Коваль сам це розуміє. Іще "ВАМу". Про НАМ я написав лише те, що їхня заява дуже слабка/обережна. Хіба не так?
для незнаючих
5875 дн. тому
коля кульчинський власник http://www.radiotrek.rv.ua/ в м рівне. відомий перевертень. без росії обійтися не може - не в бровь а в глаз. раніше був ультранаціоналістом. хвороба корчинського
vam
5876 дн. тому
Кстати о НАМ. Интресно о позиции НАМ пишит Кульчинский. Он наверное не знает, что во время голосовании по рекомендациях члениха Нацсовета, она же, почетный президент НАМ Лебедева преднамерено вышла из зала, а потом в нете появилась такая "красивая позиция". Так они вовсем. ОДин в руках, а два в уме.
\\
5876 дн. тому
<чому оголошений переможцем був ГФК, хоча по всих пунктах тендер виграло АГБ якби по "всих пунктах" вигравали АГБ, вони б виграли. між іншим, агб самі передчасно відмовились від подальшої участі у тендері. пропозиції двох претендентів були приблизно рівноцінними, та, враховуючи попередній досвід співпраці ринку з обома компаніями, більшість схилялась до продовження контракту з ГФК <а контора паніото, яка виграла тендер на контроль якості телевимірювань? і проведення польових досліджень? і все це вольовим рішенням було переграно і знову ж таки віддано до ГФК? рішення не було вольовим, якщо ви так обізнані, мусите це знати. власне, нічого екстраординарного не відбулось - вирішили не плодити непотрібні ланки і повернулись до звичної практики роботи <то чому б не прийняти ут-1 здається, їм декілька разів пропонували <( про поважних телеменеджерів розсмішили. це хто? морозов? при якому частка каналу з 20 впала до 10? чи бородянський поважний який на кожному голосуванні аж слиною захлинаеться,?_)))) маєте сумніви щодо компетенції Морозова та Бородянського? назвіться, щоб ми мали змогу скласти ціну вашим словам
//
5876 дн. тому
на відміну від вас не користуюся плітками. і все по шо пишу - виключно те, що знаю і бачив сам. можете починати вираховувати зрадника з ітк ). якщо в моему тексті вас найбільше гнітить відсутність великих літер, а не зауваження по суті, то не маю коментарів з цього приводу. а Бородянського (единий раз виключно для вас пишу з великої літери) на ітк бачив досить часто і бачу час від часу. повірте, його поведінку там важко назвати поважною. навіть з натяжкою. навпаки -починаеш інколи сумніватия в його розумовій повноцінності. а взагалі дайте зсилку мені на ваші статіі. судячи з усього - ви дуже спостережливий журналіст - на відміну від нас всіх . а враховуючи ваші метафори, напевне ваша творчість просто пронизана обгрунктованою яскравою критикою влади і опозиції.)
5876 дн. тому
Вы, видимо, не заметили, но миром руководит каста избранных. И демократию придумали, чтобы как-то объяснить тупым, что они - важное звено. Что там делает М1 и Тонис - мне самому непонятно, но это - их проблема. А откуда вам известно, что Бородянский (кстати, имейте терпение писать фамилии и названия с большой буквы) слюнявит? Бывали? Или "сосед насвистывал"?
//
5876 дн. тому
я не заперечую. +си та інтер мають більшість , але зважаючи на безглузду процедуру коли будь хто може заблокувати, слово "вирішити" досить умовне. це перше. друге. - про головну функцію ітк і панель вимірювання. дуже цікава ситуація була коли проводився тендер на телевимірювання. запитайте чому оголошений переможцем був ГФК, хоча по всих пунктах тендер виграло АГБ. а контора паніото, яка виграла тендер на контроль якості телевимірювань? і проведення польових досліджень? і все це вольовим рішенням було переграно і знову ж таки віддано до ГФК? механізм, при такому чесному ухваленні рішеннь (я навмисне не вживаю слово корупційність) не може бути правильним. по третє - якшо в ІТК тоніс і м1 (яким боком цікаво), то чому б не прийняти ут-1. не розширятися така контора не може апріорі - тому що тоді це буде каста вибраних. закритий клуб. ( про поважних телеменеджерів розсмішили. це хто? морозов? при якому частка каналу з 20 впала до 10? чи бородянський поважний який на кожному голосуванні аж слиною захлинаеться,?_))))
5876 дн. тому
Самі собі заперечуєте: вирішують Інтер і Плюси, хоча у інших є можливість блокувати рішення. З огляду на головну функцію ІТК - функціювання панелі вимірювань - це абсолютно правильний механізм. Щодо розширення ІТК - дуже спірне питання, особливо стосовно входження УТ-1. Канал, на якому рішення приймаються невідомо ким і де, на якому керівництво за рівнем легітимності можно порівняти з прибиральницями - нащо таких брати до клубу поважних телеменеджерів?
//
5876 дн. тому
здаеться, що генеральний продюсер каналів М1 та «М2-Естрада» не розуміє шо говорить. у попередній статті йшлося про потребу у існування об*єднання змі. виключно змі. тому що голос такого об*днання буде більш вагомим в країні ніж думка-рекомендація Проктера та Гембла - засновника ІТК, скажімо з питання зменшення квоти рекламних хвилин на телеканалі. ітк- мертва організація. там вирішують все лише два канали -плюси та інтер, які сумарно до кількості голосів мають більшість. та й то дуже умовно, тому що будь який член ітк має право блокувати будь яке рішення ітк, торгуючись і випрошуючи якісь поступки. (шо постійно і відбуваеться). а нове об*єднання треба робити на базі каналів плюси та інтера. варто їм війти з ітк -і воно припинить своє існування.
Петро
5877 дн. тому
Розумію Валентина,дуже важко пояснювати будь-що людині, яка не володіє питанням навіть на ділетантському рівні. Пане Кульчинський, пишить про те, на чому розумієтесь!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду