Індустріальний телевізійний комітет призупиняє телевимірювання

Індустріальний телевізійний комітет призупиняє телевимірювання

17 Березня 2022
4517
17 Березня 2022
12:38

Індустріальний телевізійний комітет призупиняє телевимірювання

4517
Комітет веде перемовини з Nielsen щодо можливого продовження вимірювань коштом підрядників.
Індустріальний телевізійний комітет призупиняє телевимірювання
Індустріальний телевізійний комітет призупиняє телевимірювання

Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) прийняв рішення про призупинення телевізійного вимірювання на час війни. Про це «Детектору медіа» розказала директорка комітету Анна Добривечір.

«Можливо підрядники зможуть надати якісь послуги без оплати, зараз ведемо з ними переговори», – розказала Анна.

Підрядником дослідження є компанія Nielsen, договір з нею було продовжено до 2025 року. 

Нагадаємо, що з 24 лютого усі канали відмовились від реклами і запустили спільний марафон.

Катерина Едельштейн, керівник Регіону Східна  Європа  Nielsen розказала «Детектор медіа», що компанія Nielsen отримала повідомлення від  ІТК про те, що у зв'язку з військовими діями на території України, вони тимчасово не можуть виконувати свої зобов'язання згідно з договором на проведення дослідження телевізійного вимірювання в Україні:  «Згідно з умовами нашого контракту, Nielsen продовжує збирати та обробляти щоденні дані і співпрацює з ІТК та медіаіндустрією, яку вона представляє, щоб визначити найбільш коректний курс дій у цій неймовірно складній ситуації з наголосом на безпеці наших колег і клієнтів».

Телепанеллю називають групу людей, що відібрана для проведення дослідження. Суть панельного дослідження полягає в тому, щоб безперервно отримувати протягом деякого періоду часу інформацію від кожного з учасників панелі. Інформація збирається щосекунди. Домогосподарства, що беруть участь в дослідженні, відбираються за спеціальною методикою.

Читайте також:

З 2014 року Індустріальний телевізійний комітет (ІТК) надає ринку дані дослідження телевізійної аудиторії (ТБ-панель), яке за замовленням ІТК готують дослідницькі компанії Nielsen та Комунікаційний Альянс. Договір з Nielsen було продовжено до 2025 року.

Телевізійна панель базується на загальнонаціональній вибірці (за винятком тимчасово окупованих АР Крим та м. Севастополь, а також тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей) з 2840 домогосподарствами, з яких 1900 домогосподарств розташовані в містах із населенням більше 50 тис. людей і 940 домогосподарств – в містах з населенням менше 50 тис. людей та селах.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4517
Читайте також
19.09.2023 11:00
Юлія Кахановська
для «Детектора медіа»
1 367
25.12.2022 10:00
Орест Білоскурський
для «Детектора медіа»
4 847
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду