Я знаю, де Дворський

7 Березня 2008
8668
7 Березня 2008
14:46

Я знаю, де Дворський

8668
Я знаю, де Дворський
У відповідь на опубліковану «Детектор медіаю» статтю Миколи Кульчинського «Коли ж нарешті буде Дворський?» генеральний продюсер каналів М1 та «М2-Естрада» поділився своїми міркуваннями щодо сучасного стану української естради.
 
Я знаю, де Дворський. 
 
Але, скоріш за все, відповідь мало кому сподобається. Бо вона – з тієї самої книжки, яку піарять останні кілька днів усі медіа. Маю на увазі збірку української лайки
 
Так, вони – і Дворський, і Зінкевич – саме там. Причому знаю це з власного досвіду, адже вже скоро рік, як ми робимо канал «М2-Естрада».  
 
За концепцією і самою назвою наш канал присвячений естрадній музиці, і поява каналу була спричинена тим, що саме традиційна українська естрада – це феномен, аналогії якому навряд чи можна знайти будь-де у світі.  
 
Дивно, але тільки в України сталося так, що «розірвався зв’язок часів», і музика середини 70-х у тих самих сімдесятих і залишилась, а наприкінці вісімдесятих народилася нова українська музика, якою естрадною вже й не назвеш. Точка відліку нової української музики – фестиваль «Червона рута» – перекреслила пісню «Червона рута». І крім петриненківської «України», яка дивним чином з’явилась у Чернівцях, той фестиваль дав поштовх левкам-дуркам, «підпільним кіндратам», «наркоманам на городі»… 
 
Українська поп-музика – від Ірини Білик до Лами, від Олександра Пономарьова до Without Limits розвивалась без будь-якого огляду на минуле. Лише Софія Ротару пов’язує ці два покоління, але навіть страшно подумати, що сталося це завдяки її переїзду до Москви… 
 
Врешті-решт, саме в Україні живе те саме поняття «традиційна естрада», і живуть люди, з якими ми пов’язуємо це поняття – Микола Мозговий, Павло Зібров, Лілія Сандулеса, Алла Кудлай… І, на щастя, вони мають сили та фінанси, щоб знімати кліпи, телеверсії концертів. 
 
А де ж Дворський і Зінкевич? – спитаєте ви. Відповім: в архівах. В архівах «Укртелефільму», яких «завдяки» судовим тяганинам неможливо дістатися вже майже рік, а також в архівах НТКУ, де свого часу не могли скласти ціни на послугу перегону, а потім почали процес реорганізації, який, здається, триватиме вічно. При цьому ми не маємо жодних проблем із архівним відео Шарля Азнавура або Барбари Стрейзанд, щоправда, отримуємо їх з інших джерел. 
 
Хочу звернути увагу: ми хочемо показувати Дворського і Зінкевича, бо це – наш формат. Але не маємо такої можливості. Сподіваюсь, поки що. 
 
Валентин Коваль, генеральний продюсер каналів М1 та «М2-Естрада».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8668
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Василь Зінкевич
5900 дн. тому
Я бомж і переховуюсь в селі біля Луцька тому що мене можуть зловити фанати і побити, бо я накрав грошей,бухаю кожен день але на горілку не завжди хватає балуюсь наркотиками, різною травою,грибами ще буває хаваю трамадол,тому на поїсти не завжди хватай і тому змушений вночі виходити на полювання тобто гоп-стоп в кастюмчике от адидас...А взагалі я і зараз накурений на естраду не повернусь мені кайфово бути наркоманом...
Ксения
5904 дн. тому
Отличная статья. Точная. Хочу добавить к сказанному только, что. на мой взгляд, эстраде восьмидесятых не хватает скоростей, энергии, современности, активности, смелости - ко всей той интеллигентности. которая была и есть. М2 - настоящий подарок для артистов. Но это предполагает постоянное движение вперед( включая репертуар, сценический имидж и т.д.) И мне кажется, не надо искать " в архивах". Хочется современного творчества.
Іво Бобул
5906 дн. тому
І мене, мене покажіть! "Якщо любиш, кохааай"
торба
5906 дн. тому
На ут1 багато архівів просто зникло.
муму
5909 дн. тому
Ти диви: гадюкіни йому не до вподоби!
Дворський
5910 дн. тому
То що НТКУ винні? На мило! Я зцим розберуся, поговорю з Васею Ілащуком. Ні, нема терпця жодного, песиголовці!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду