«Джинсова» свобода. Роль медіа у парламентській виборчій кампанії-2006

22 Вересня 2007
35475
22 Вересня 2007
12:42

«Джинсова» свобода. Роль медіа у парламентській виборчій кампанії-2006

35475
«Джинсова» свобода. Роль медіа у парламентській виборчій кампанії-2006

Як відображали медіа перебіг парламентської виборчої кампанії 2006 року? Якими були головні тенденції, що панували в телевізійному просторі в цей період, а також проблеми, із якими зустрілись тележурналісти у своїй взаємодії з політиками, бізнесом і владою? Автори цього видання шукають відповідей на головні запитання: «Чому позитивні зрушення, що відбулись в українському медіапросторі після Помаранчевої революції, не принесли медіа справжньої свободи? Що робити журналістам для виправлення цієї ситуації?».

 

Протягом виборчої кампанії 2006 року «Детектор медіа» відстежувала якість телевізійних новин, їх відповідність до професійних стандартів, наявність у них прихованої політичної реклами та використання маніпулятивних технологій. Результати цього моніторингу становлять першу частину цієї збірки. Також до неї увійшли аналітичні та публіцистичні статті, інтерв’ю, репортажі та експертні опитування, опубліковані в Інтернет-виданні «Детектор медіа» протягом лютого-квітня 2006 року.

 

Збірка продовжує серію досліджень ГО «Детектор медіа», здійснених та опублікованих  протягом 2002-2005 років: «Журналістська осінь-2002. Дискусія про політичну цензуру в українських медіа» (2003); «Телебачення спецоперацій. Маніпулятивні технології в інформаційно-аналітичних програмах українського телебачення» (2004); «Інформаційні війни. Моніторинг теленовин та медіа технологій під час президентської кампанії 2004 року в Україні» (2005); «Журналістська революція-2004. Події, люди, дискусії» (2005).

 

Книга становитиме інтерес для політологів, журналістів, політиків, викладачів, студентів, а також для широкого кола читачів.

 

Ідея, загальна редактура: Наталія Лигачова

Керівник проекту, автор розділу «Моніторинг новин всеукраїнських телеканалів»: Отар Довженко

Літературний редактор: Валентина Восколович

Коректор: Віра Наливана

Дизайн обкладинки: Світлана Негеля

Дизайн та макетування: Світлана Негеля

 

Повний текст книги у форматі pdf (990 кб)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
35475
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду