detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
19.03.2024 10:41
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 березня 2024 року
Вибори без вибору в Росії, величезна кількість цивільних українців у полоні, «смерть» російської опозиції

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» прессекретар російського фонду «Йдіть лісом» Іван Чувіляєв сказав, що йому важко уявити факт, який би міг зупинити Путіна у війні проти України за умов, коли російська влада абсолютно не рахується з втратами.

Російський журналіст Олексій Левченко назвав лейтмотивом «виборів» у Росії демонстрацію неможливості альтернативних точок зору: кандидата Даванкова, за якого закликали голосувати деякі опозиціонери, хотіли опустити на останнє місце, хоча виходило й погано.

Директор Агентства реформування сектору безпеки Віктор Ягун зазначив, що впродовж багатьох років Путін «продавав» росіянам безпеку та стабільність в обмін на свободу, зокрема волевиявлення. Однак зараз, коли добровольчі легіони і ЗСУ обстрілюють російські міста, у населення почали виникати «незручні питання».

Російський політичний коментатор Дмитро Єловський висловив переконання, що акція «Полдень против Путина» — це шанс для опозиції провести бодай якусь масову акцію, а для людей — можливість побачити, що вони не самотні у своїх поглядах.

Денний блок каналу «FreeДом» складався з попередньо записаних інтерв'ю та повторів.

У вечірньому блоці ICTV/СТБ член експертної ради Центру громадянських свобод Михайло Савва розповів про величезні масштаби утримання росіянами за ґратами українських цивільних — такої кількості полонених не було з часів Другої світової війни. Потрібен новий механізм їхнього звільнення, тому що нинішніми темпами на це може піти 100 років, наголосив Савва.

Політичний коментатор Євген Добряк безпосередньо у студії телемарафону спрогнозував, що допомога Україні в Палаті представників США розглядатиметься за одним із двох сценаріїв: або спікер Джонсон все ж винесе її на голосування, можливо, окремими пакетами, або ж буде застосовано процедуру в обхід спікера, чого Джонсону дуже не хочеться, бо це вдарить по його позиціях на політичній арені.

Російський політолог Аббас Галлямов оцінив реальний рейтинг Путіна у менш ніж 50%, можливо, навіть менше 40%.

Російський медійник Ілля Давлятчин відзначив, що російські федеральні канали загалом мало часу приділяли висвітленню виборів, але при цьому порушували закон щодо заборони агітації, демонструючи ще до закриття дільниць інтерв'ю з Путіним.

Лідер руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников звинуватив опозиціонерів у легітимізації Путіна шляхом заклику до участі у виборах. Він також назвав 17 березня днем смерті російської опозиції та водночас заявив, що справжня опозиція нині зі зброєю в руках звільняє Білгородську та Курську області.

Німецький політолог Андреас Умланд порівняв позиції канцлера ФРН Олафа Шольца та президента Франції Емманюеля Макрона: Німеччина сама на себе накладає обмеження, а Франція хоче залишити місце для амбівалентності та недомовленості, щоб в разі потреби скористатися новими засобами протистояння агресії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY