Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня 2023 року

23 Серпня 2023
349
23 Серпня 2023
09:39

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня 2023 року

349
F-16 для України, Путін і БРІКС, невдала Місячна місія росіян.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом» 

Керівниця «Кримської правозахисної групи» Ольга Скрипник наголосила, що та «бавовна», яка час від часу відбувається в Криму, свідчить: Сили оборони ведуть обстріл лише легітимних воєнних цілей на окупованому півострові — складів, кораблів Чорноморського флоту Росії, місць дислокації російських військових. Гостя також говорила про виклики, які постануть перед Україною після звільнення Криму від окупантів.    

Аналітик Центру стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки Сергій Жуков відзначив активізацію інформаційної війни Кремля проти країн Євросоюзу — нерідко із використанням релігійних провокацій. 

Провідна наукова співробітниця Національного інституту стратегічних досліджень Олена Бордиловська зазначила, що Путін вирішив не їхати на саміт БРІКС, щоб, ймовірно, не ускладнювати життя своєму другу президенту ПАР Рамафосі. Росія зазнає репутаційних втрат, адже БРІКС багато що для неї значить — деякі західні аналітики називали це об’єднання найбільшим зовнішньополітичним досягненням Росії. «Росія все більше стає чужою навіть серед своїх», — підкреслила Бордиловська.    

Експерт з питань національної безпеки Іван Варченко коментував рішення Нідерландів та Данії передати Україні кількадесят винищувачів F-16. «Цей  процес не настільки швидкий, як би нам хотілося, але я сподіваюсь, що ми отримаємо ці літаки», — сказав Варченко. Гість також розповів про переваги F-16 у порівнянні з іншими винищувачами. 

Про намір Нідерландів та Данії передати Україні винищувачі F-16 говорили також воєнний оглядач Денис Попович та експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов. За словами Поповича, союзники України «передають привіт російським наземним силам, а також флоту і вертольотам». 

Генерал армії України Микола Маломуж охарактеризував підмосковний форум «Армія-2023», на якому демонстрували надувну церкву з літерами «Z» і «V», висловом «маразм крєпчаєт». «А «друга армія в світі» вже, мабуть, друга з кінця», — додав Маломуж. 

На думку ексспівробітника зовнішньої розвідки КДБ СРСР Олександра Зеленька, Путін намагається зіграти у гру «Вітчизняна війна.3.0» (перші дві версії — 1812 рік і 1941-45 роки). Зокрема «через маленький безпілотник, який не несе особливої загрози, перекривається повітряний простір, переносяться рейси, в аеропортах сидять налякані тисячі людей — мовляв, атака на цивільні літаки, відступати нікуди, позаду Москва!». Водночас Путін повинен був розуміти, що війна повернеться на територію агресора, активність українських безпілотних підрозділів лише зростатиме, наголосив Зеленько. Ведучі зауважили, що командування наших Сил оборони не підтверджує причетність до таких диверсій, однак гостя це не збентежило, навпаки, він порадив москвичам виїжджати з міста, бо воно «ставатиме все небезпечнішим для проживання»

Експерт із міжнародної безпеки Фонду Демократичні ініціативи імені І. Кучеріва Тарас Жовтенко говорив про намагання Росії впливати на Глобальний Південь і загрози, які вона несе цьому регіону.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова висловила думку, що оголошення загальної  мобілізації — єдине, що може стати спусковим гачком революції в Росії. 

Російський політичний коментатор, ведучий Ходорковський.Live Дмитро Єловський прокоментував невдалий запуск росіянами станції «Луна-25», яка розбилася об поверхню Місяця: «Російські ракети можуть лише вибухати»     

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
349
Теги:
Читайте також
27.08.2023 20:01
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
617
26.08.2023 17:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
395
26.08.2023 12:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
369
25.08.2023 19:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
179
25.08.2023 18:10
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
271
24.08.2023 17:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду