Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 серпня 2023 року

20 Серпня 2023
400
20 Серпня 2023
09:41

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 серпня 2023 року

400
Прорив чорноморської блокади, «вагнерівці» у Білорусі, підготовка окупантів до псевдовиборів
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 17 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» депутат міської ради Маріуполя Дмитро Забавін розповів про підготовку до фейкових виборів в окупованому місті: єдинороси провели праймеріз, але навіть не оприлюднили їхні результати; заявляють про 280 тисяч виборців, хоча насправді у місті залишилося не більше 100 тисяч мешканців.

Колишня виконувачка обов'язків міністерки агрополітики Ольга Трофімцева вважає вихід німецького судна з порту Одеси знаковою подією, що знаменує невдачу спроб росіян заблокувати Чорне море для України.

Речник Добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук підтверджує, що у гру під назвою «Чорне море» можуть грати двоє, а армада морських дронів дозволить Україні вписати у світову військову історію нову сторінку.

Литовський політик Лінас Лінкявічюс не вважає «вагнерівців» у Білорусі великою військовою загрозою, хоча варіант повного закриття кордонів країн Балтії з Білоруссю нині активно розглядається.

Білоруський політик Валерій Мацкевич назвав «вагнерівців» на території Білорусі спробою Путіна відволікти НАТО від війни проти Україні та змусити фінансувати укріплення власних кордонів, а не спрямовувати кошти на допомогу нашій країні.

Російський політолог Аббас Галлямов у відповідь на запитання, чи дослухається Путін до когось у своєму оточенні, зазначив, що такі люди є, але їхньою думкою Путін цікавиться лише у випадку, якщо проблема його не дуже цікавить або він не вважає себе експертом із цього питання. Все, що стосується війни та історії, не підлягає обговоренню: радники просто транслюють диктатору його ж риторику.

У блоці каналу «Інтер» міський голова Мелітополя Іван Федоров повідомив, що лінія фронту вже доволі суттєво "увігнута" в напрямку Молочного лиману, в окупантів є панічні настрої, але тікати вони поки не збираються.

Представник президента у парламенті Федір Веніславський назвав одну із  причин поїздок Володимира Зеленського на передову: глава держави не живе в ізольованому світі відредагований доповідей, а може у будь-яку мить отримати оцінку ситуації від військових із перших вуст.

Президент Всеукраїнського конгресу народів Дагестану Ахмад Ахмедов вважає вибух на автозаправці у Махачкалі, який забрав життя десятків людей, не випадковим і таким, що має всі ознаки спланованої акції кремлівської влади в непокірному регіоні.

У блоці каналу «1+1 медіа» воєнний експерт Іван Ступак порадив не сильно засмучуватися через те, що в руки росіян потрапила трофейна західна техніка. По-перше, не треба вірити у міф, що ця техніка незнищенна та ідеальна: вона просто краща і здатна захистити екіпаж. По-друге, є різниця між трофеями ЗСУ та трофеями окупантів: наші хлопці швидко лагодять машини та кидають їх у бій. А росіяни не мають ані боєприпасів, ані деталей для західної техніки, тому можуть лише «ходити і плюватися».

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров констатував, що Крим за час окупації став полігоном, на якому росіяни випробують брудні технології та методи впливу на громадян. Ці напрацювання, на його думку, будуть використані й під час псевдовиборів на окупованих частинах Запоріжжя та Херсонщини.

Експерт у сфері безпілотної техніки Валерій Яковенко стверджував, що Україна завдяки морським дронам повністю контролює всю акваторію Чорного моря і цим змінила думку багатьох світових держав про необхідність утримання повноцінного великого флоту.

Військовий експерт Михайло Притула назвав принизливим оголошений Росією план налагодити випуск безпілотників іранського типу до 2025 року: така проста техніка мала би розроблятися за місяць, а не за роки.    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
400
Теги:
Читайте також
25.08.2023 19:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
179
25.08.2023 18:10
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
271
24.08.2023 17:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
190
15.08.2023 09:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
420
14.08.2023 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
360
14.08.2023 11:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
655
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду