Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 серпня 2023 року

21 Серпня 2023
484
21 Серпня 2023
09:57

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 серпня 2023 року

484
Куп'янськ знову стане приниженням Росії, ситуація в Ірані та в Нігері, безпекові гарантії для України, остаточне «так» від США щодо F-16
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» віце-президент фундації «Захист прав дітей» Олексій Лазаренко назвав воєнним злочином те, що росіяни вивозять українських дітей у прикордонні, фактично прифронтові області, створюючи «живий щит».

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос не бачив інших можливостей у взаєминах США та Ірану, окрім політики стримування.

Експерт-міжнародник Євген Добряк переконаний у безпосередньому впливі Росії на державний переворот у Нігері: ця країна була важливим експортером уранової руди, зокрема для Франції, а тепер це питання під загрозою. Ймовірність військового повалення хунти гість оцінив у 50%.

Литовський політик Пятрас Ауштрявічюс висловив впевненість, що лише самостійні та вільні Литва й Україна здатні розвиватися, тож для Литви допомагати українцям — це не вибір, а обов'язок.

Представник комітету незалежності Республіки Саха Микита Андрєєв назвав спосіб ведення війни Росією імперіалістичним: росіяни вбивають як українців, так і представників національних меншин, яких відправляють на фронт.

У блоці каналу «Інтер» речник східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий пояснив спроби росіян наступати на Куп'янськ: минулого року втрата цього міста стала для них одним із найбільших принижень, вони бачать у ньому символізм, порівнюють із Бахмутом. Хоча це не на їхню користь, бо Бахмут, за визначенням Череватого, став для російської армії "долиною смерті".

Політичний коментатор Ігор Рейтерович зазначив, що приєднання все більшої кількості країн до документа щодо гарантій безпеки для України від G7 має велике значення: це чіткий сигнал агресору, що ніхто не збирається відмовлятися від підтримки нашої держави.

Представник політцентру легіону «Свобода Росії» Олексій Барановський прокоментував інформацію про можливе включення до обмінних списків російських політв'язнів: це не мають бути люди штибу Навального чи Кара-Мурзи, російська опозиція не має вказувати українцям, кого звільняти.

Радянський дисидент Натан Щаранський розповів про свою книгу, яку цитував в останньому листі Олексій Навальний: коли він її випускав, СРСР розвалювався, і здавалося, що жахи таборів залишаться далеко в історії, як Середньовіччя. Але завдяки путінському режиму сталінські вироки і тортури повернулися.

За словами доктора історичних наук Віталія Андрієвського, Росія має значно менше важелів жорсткого впливу на Молдову, аніж це було 15 років тому: ані «газова голка», ані обмеження експорту продукції більше не працюють.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Іван Ступак заявив, що москвичі поки що спрймають ситуацію з атаками дронів «як цирк Дюссолей та шоу», проте ця реакція буде нетривалою і скоро перетвориться на страх.

Авіаційний експерт Валерій Романенко підтвердив, що США остаточно сказали «так» передачі Україні літаків F-16, є чіткий план навчання пілотів і гарантія, що після завершення навчання вони отримають у своє розпорядження як борти, так і деталі для їхнього обслуговування.

Співзасновник Інституту Американістики Владислав Фарапонов звернув увагу, що адміністрація Джо Байдена має чіткий курс на зближення із Японією та Південною Кореєю.

Консультант Інституту стратегічних досліджень Іван Ус перелічив причини обвалу російського рубля: збільшення імпорту, зменшення експорту, відсутність надходження валюти, дефіцитність економіки, зневіра інвесторів у внутрішній стабільності після пригожинського заколоту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
484
Теги:
Читайте також
26.08.2023 12:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
369
25.08.2023 19:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
179
25.08.2023 18:10
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
271
24.08.2023 17:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
190
15.08.2023 09:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
420
14.08.2023 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
359
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду