Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 серпня 2023 року

17 Серпня 2023
295
17 Серпня 2023
10:00

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 серпня 2023 року

295
Нічна масована атака, військовий парад у Варшаві, падіння курсу російського рубля.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 15 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» воєнний експерт Сергій Грабський говорив про ситуацію на фронті й нічну масовану атаку, під час якої вибухи лунали в Луцьку, Дніпрі, Львові, Смілі, на Прикарпатті. 

Генерал-майор запасу СБУ, директор Агентства реформування сектору безпеки Віктор Ягун коментував форум «Армія-2023», що відкрився в Підмосков’ї. За словами гостя, Росія може похвалитися хіба що дешевою й не дуже якісною зброєю, яку виробляє.  

Директор Центру досліджень проблем громадянських суспільств Віталій Кулик говорив про ситуацію в Нігері, де нещодавно стався військовий заколот. Кулик відзначив, що європейські посередники намагаються переконати хунту в країні в необхідності перемовин. 

Співрозмовницею Сакена Аймурзаєва в черговому інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» була російська акторка, телеведуча і громадська діячка Тетяна Лазарєва, яка нині живе в Іспанії. Особисті спогади поєднувалися з розповіддю про те, як Лазарєва та її друзі допомагають Україні.

У блоці каналу «Інтер» речник Української добровольчої армії Сергій Братчук говорив про атаку на Одесу, яку ворог здійснив напередодні, застосувавши 15 ударних дронів та вісім ракет типу «Калібр». 

Радник Президента України з економічних питань Олег Устенко прогнозував наслідки падіння курсу російського рубля, який потрапив у трійку найслабших валют світу, а також розмірковував, чи повернеться Росія в зернову угоду. Наразі Устенко ознак повернення не бачить, швидше навпаки, хоча, за його словами, «на відновлення угоди працює вся дипломатична машина Туреччини». «Росіяни люблять «історичні» аналогії, так от їм історична аналогія, — зазначив Устенко. — Зерна, яке вони знищили лише за одну атаку на портову інфраструктуру України, вистачило б, щоб запобігти всім голодним смертям у блокадному Ленінграді»

Багато уваги у блоці було приділено Дню Війська польського і великому військовому параду у Варшаві. Польський історик і політолог Лукаш Адамський погодився з думкою ведучих, що парад у Варшаві, який відновився після тривалої перерви, показує міць польської армії й те, що східний фланг НАТО надійно захищений. 

В етері транслювали і сам парад, були також включення власної кореспондентки з Варшави.

Цю ж тему обговорювали політичний коментатор Валентин Гладких і колишній депутат Держдуми Росії Ілля Пономарьов. Пономарьов також коментував форум «Армія-2023», де демонстрували надувну церкву з літерами «Z» і робота, із яким намагався поспілкуватися Шойгу, але розмова не склалася. «У робота хоча б штучний інтелект, а в Шойгу ніякого», — резюмував Пономарьов. 

У блоці каналу «1+1» публіцист Андрій Піонтковський назвав припущення керівника апарату генсека НАТО Стіана Єнссена щодо того, що Україна може стати членом Альянсу в обмін на частину своєї території, приватною і неприйнятною думкою. 

Директор спеціальних проєктів науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев коментував підготовку до зимового опалювального сезону. За його словами, минулорічні удари росіян по нашій енергетиці завдали їй великої шкоди, водночас ситуація з прикриттям неба нині краще, ніж минулого року, зокрема встановлюються протиповітряні і протидронові засоби. 

Головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова говорила про підготовку росіян до псевдовиборів на окупованих територіях, а також до перевиборів Путіна. На її думку, будуть запущені всі можливі засоби фальсифікації голосування. 

На думку директора Центру близькосхідних досліджень Ігоря Семиволоса, якщо запланований візит Путіна до Туреччини не дасть бажаного для Ердогана результату (зокрема щодо зернової угоди), турецька сторона задіє внаслідок інциденту із судном «Сукра Окан» низку заходів, які відіб’ють у росіян бажання навіть наближатися до турецьких суден.

     

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
295
Теги:
Читайте також
24.08.2023 17:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
190
15.08.2023 09:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
420
14.08.2023 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
360
14.08.2023 11:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
655
13.08.2023 15:36
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
494
12.08.2023 15:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
304
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду