Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 серпня 2023 року

18 Серпня 2023
504
18 Серпня 2023
10:24

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 серпня 2023 року

504
Рубль пробиває дно, візит міністра оборони Китаю до Білорусі, нова ціль війни від Шойгу.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 16 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналів ICTV/СТБ воєнний експерт Іван Ступак пояснив зміщення атак росіян на захід України: вони розглядають західні регіони як хаби зброї, але переслідують і терористичну мету.

Російський економіст Максим Блант вважав, що падіння курсу рубля відносно долара позитивно сприймають у Мінфіні країни-агресорки: це дозволяє закривати бюджетні дірки. А от Центробанк боїться наслідків девальвації у вигляді зростання цін. Для експортерів падіння курсу є позитивною новиною, а для імпортерів, серед яких російський військово-промисловий комплекс, — навпаки.

Білоруський політолог Валерій Карбалевич назвав візит міністра оборони Китаю до Мінська явною ознакою підтримки, адже «просто так у країну, яка веде війну, не їздять, тільки висловити солідарність».

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк прокоментував безкарність росіян у контексті міжнародного права та міжнародних організацій: «Інтелігент виявився не готовий битися з гопником».

Фінансист Сергій Фурса не вбачав позитиву для Росії від падіння курсу рубля: це погано для пропаганди, а ті заходи, які Центробанк проводить для стабілізації ситуації, лише погіршать становище російської економіки.

У блоці каналу «Інтер» юрист Володимир Мартиненко вкотре наголосив, що Україна утримує російських військовополонених у значно кращих умовах, аніж російська сторона — полонених українців.

Політичний коментатор Володимир Фесенко закликав не надавати надмірного значення заяві голови канцелярії генсека НАТО про обмін українських територій на членство в Альянсі. По-перше, це лише особиста думка людини, яка ні на що не впливає. По-друге, сама ця ідея не відповідає інтересам ні України, ні буцімто Росії.

Російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко афористично прокоментував заяву міністра оборони країни-агресорки Шойгу про те, що метою так званої «СВО» є звільнення росіян, які потрапили до полону: «Розтин показав, що пацієнт помер від розтину».

У блоці каналу «FreeДом» дипломат Руслан Осипенко назвав візит китайського міністра до Росії та Білорусі «сигналом ворожому табору» та «врівноваженням участі Китаю у зустрічі щодо української формули миру в Саудівській Аравії».

Колишній член уряду Молдови Александру Фленкя не побачив у своїй країні великого ажіотажу довкола теми видворення російських дипломатів: громадян Молдови зараз більше цікавить власна безпека, а вірніше її відсутність — вибухи відбуваються вже в лічених сотнях метрів від території держави.

Експерт авіаційного ринку Богдан Долінце розповів, що запаси авіаційних деталей у Росії вже практично вичерпані, тому почастішали випадки «літакового канібалізму»: одні літаки розбирають на деталі, щоб полагодити інші.

Російський опозиційний політик Геннадій Гудков бачив очевидний розкол військової еліти в Росії, який лише підтверджують загадкові й раптові смерті генералів. Проте наразі говорити про відсторонення Путіна, на думку Гудкова, зарано: йому поки не бачать заміни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
504
Теги:
Читайте також
25.08.2023 18:10
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
271
24.08.2023 17:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
190
15.08.2023 09:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
420
14.08.2023 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
360
14.08.2023 11:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
655
13.08.2023 15:36
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
494
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду