Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня 2023 року

16 Серпня 2023
399
16 Серпня 2023
10:08

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня 2023 року

399
Нічна атака на Одесу, обстріли Херсона, інцидент із судном «Сукра Окан»
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук говорив про наслідки нічної атаки на Одесу, під час якої ворог застосував 15 ударних дронів і вісім ракет типу «Калібр». Атака була прогнозована і відбита, зазначив Братчук, на жаль, є пошкодження від уламків збитих ракет. Гість коментував також конфлікт у Чорному морі з цивільним суховантажним судном «Сукра Окан», інформацію про «перевірку» якого поширило Міноборони Росії. За словами Братчука, росіяни збрехали: насправді судно йшло не в український, а в румунський порт, не було і «попереджувального» вогню. Однак щонайменше російський військовий корабель погрожував турецькому екіпажу, тож варто почекати реакції Туреччини. «Думаю, про сомалійських піратів усі забули, бо з’явилися нові — страшніші, безвідповідальніші й нахабніші, — зауважив Сергій Братчук. — І світ повинен дати їм по руках».

У наступному блоці про ворожу атаку на Одесу говорила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Голова пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков розповідав про обстріли Херсона, внаслідок яких загинула родина з двома дітьми, хлопчикові було 12 років, дівчинці — 23 дні. 

Воєнно-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов аналізував ситуацію на фронті. За його словами, найважча ситуація на Куп’янсько-Лиманському напрямку, однак повідомлення про прорив нашої оборони і просування окупантів вглиб української території не відповідають дійсності, ситуація під контролем Генштабу, про жодну здачу наших позицій мова не йде. Що стосується винищувачів F-16, то їх Україні нібито передадуть не скоро. Не передали, за словами гостя, і машини для розмінування — радять обходити мінні поля, але ж росіяни мінують все тотально. Не вистачає нашим захисникам також засобів радіоелектронної боротьби. «Запитання до західних союзників — без чого ще нам наступати? — додав Снєгирьов. — Водночас ми це робимо». 

Російська оперна співачка і лайфблогерка Марія Максакова так захопилася перебиранням «брудної білизни» Ксенії Собчак, що ведучі змушені були її зупинити, пославшись на ліміт часу.

Представник Об'єднаного перехідного кабінету міністрів Білорусі із зовнішніх справ Валерій Ковалевський висловив думку, що перебування «вагнерівців» у Білорусі вигідне насамперед Кремлю. 

У блоці каналу «Інтер» політичний коментатор Дмитро Васильєв коментував сюжет про те, як колишня очільниця МЗС Австрії Карін Кнайсль обживається в Росії, а також інцидент із судном «Сукра Окан» і майбутній візит Путіна до Туреччини. 

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів про перестрілку між кадировцями й російськими військовими в Урзуфі, внаслідок якої загинули не лише учасники «розбірки», але й цивільні. Також він коментував ліквідацію партизанами бази окупантів неподалік «Азовсталі».  

Російська медійниця Фаріда Курбангалєєва коментувала падіння курсу рубля до ста рублів за долар, наміри влади побудувати в Росії «афроселища» для переселенців із Африки, нові підручники з переписаної історії. За словами медійниці, щоб не відбувалося, народ не підніметься, а от повторення пригожинського заколоту цілком можливе. 

У блоці каналу «FreeДом» російський соціолог і публіцист Ігор Ейдман нагадав, що говорив про ймовірність повторення заколоту Пригожина задовго до того, як про це нещодавно сказав журналіст-розслідувач Христо Грозєв. За словами Ейдмана, Путін зробив неприпустиму в кримінальному світі помилку — не добив того, хто його образив. Зрештою Путін, який виступає в ролі хрещеного батька мафії, закінчить внутрішньою війною всіх проти всіх, спрогнозував Ейдман. 

На думку експерта-міжнародника Станіслава Желіховського, польсько-білоруські відносини нині перебувають на найнижчому рівні за всю історію, а російські наративи щодо польської інтервенції в Україні є елементом гібридної війни. 

Голова російського Об'єднання «КОМІТЕТ-2024» Сергій Антонов зазначив, що росіяни відгороджуються від інформації про війну, санкції та інші подібні речі й байдужі до зміни влади. «Ми намагаємося донести, що будь-яка участь у псевдовиборах — це допомога Путіну в узурпації влади», — повідомив Антонов.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
399
Теги:
Читайте також
15.08.2023 09:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
418
14.08.2023 18:28
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
355
14.08.2023 11:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
652
13.08.2023 15:36
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
492
12.08.2023 15:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
297
11.08.2023 09:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
743
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду