Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня 2023 року

21 Серпня 2023
483
21 Серпня 2023
14:10

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня 2023 року

483
Ракетний удар по Чернігову, загадкові смерті російських генералів, інтерв’ю Лукашенка Діані Панченко
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 серпня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1», ICTV/СТБ 

У блоці каналу «FreeДом» Жан Беленюк, народний депутат (фракція «Слуга народу»), перший заступник голови комітету парламенту з питань молоді і спорту, говорив про рішення МОК допустити російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпіаді під нейтральними прапорами. За словами гостя, Міжнародний олімпійський комітет робить все, щоб росіяни і білоруси не виконували умову, за якої охочі змагатися на Олімпійських іграх мусять підписати папір, що не підтримують війну Росії проти України. З іншого боку, навряд чи хтось із росіян чи білорусів дасть подібну розписку, зауважив Беленюк, адже після такого підписання повернутися додому людина вже не зможе. «Взагалі не пам’ятаю, щоб хтось із відомих російських спортсменів заявив щось проти війни, тож ні про яку нейтральність не йдеться», — сказав гість. 

Голова російської незалежної профспілки «Альянс учителів» Данило Кен розкрив суть нового предмета для першокурсників тамтешніх вишів «Засади російської державності»: розказуватимуть про «хорошу» імперію Росію. Британський імперіалізм, мовляв, поганий, а російський, навпаки, хороший. 

Експерт з питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце проаналізував наслідки відключення Росії від «авіаційного SWIFT» — системи, яка дозволяє різним користувачам обмінюватися даними. На думку експерта, відключення створить російським авіакомпаніям додаткові труднощі, ускладнить операційну роботу, збільшить витрати. Водночас так званий «перший борт», тобто літак, яким пересувається Путін, від цього не постраждає. 

Колишній співробітник КДБ СРСР і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов коментував арешти й загадкові смерті російських генералів. За словами Жирнова, дехто з воєначальників вмирає з природніх причин — через стрес, у якому вони нібито постійно перебувають. Жирнов також припустив, що в Ростові нещодавно був справжній Путін: можливо, ті, хто з ним там зустрічався, перед цим два тижні сиділи на карантині, бо їх ніде не було видно… 

В етері показали також запис традиційного інтерв’ю шефредактора каналу Єгора Скорини з радником голови Офісу Президента Михайлом Подоляком щодо підсумків тижня.

У блоці каналу «1+1» авіаційний експерт Валерій Романенко спрогнозував, коли союзники можуть передати Україні винищувачі F-16: за півроку, і це максимально скорочений термін. Ведучі запитали, що може допомогти Україні запобігати таким жахливим ударам, який ворог завдав по центру Чернігова? «Більш за все — дозвіл завдавати ударів по російській території західною зброєю, — відповів Романенко. — Ми могли б той «Іскандер» знищити в Брянській області разом із його установкою». По-друге, нам потрібні зенітні протиракетні комплекси — Patriot і SAMP/T, інші по балістичним ракетам не працюють. А якщо ми отримаємо ракети Taurus, про передачу яких Німеччиною зараз йдеться, Кримському мосту кінець, резюмував Романенко.      

Політичний коментатор Володимир Фесенко коментував пропозицію Сполучених Штатів до Ірану припинити воєнну допомогу Росії в обмін на зниження санкцій. Іран торгуватиметься, вважає Фесенко. 

Із заступником керівника Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі Павлом Латушком ведучі обговорювали інтерв’ю Лукашенка колишній ведучій медведчуківських каналів Діані Панченко. За словами Латушка, Лукашенко фактично визнав себе співагресором, водночас мета інтерв’ю — зіграти на інформполі України, наголосити, що українцям треба здатися, сісти за стіл переговорів і оце все. Павло Латушко також зізнався, що загалом його від перегляду тез Лукашенка нудило, і вкотре підкреслив, що більшість білорусів — проти Лукашенка і проти війни.    

У блоці ICTV/СТБ головною темою стала трагедія в Чернігові. Про удар по центру міста, внаслідок якого загинуло семеро містян, серед них — шестирічна дівчинка, розповів зокрема в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако. Говорили про це й інші гості.

Також депутат Європейського парламенту Пятрас Ауштрявічюс пояснював, чому Литва закрила два КПП на кордоні з Білоруссю — через близькість до кордону «вагнерівців» і радикалізацію Лукашенка. 

Перший віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран говорив про створення альтернативи зерновій угоді у вигляді нових домовленостей між Туреччиною, Росією і Катаром.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
483
Теги:
Читайте також
26.08.2023 17:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
395
26.08.2023 12:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
369
25.08.2023 19:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
179
25.08.2023 18:10
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
271
24.08.2023 17:58
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
190
15.08.2023 09:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду