Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 червня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 червня 2023 року

26 Червня 2023
794
26 Червня 2023
17:18

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 червня 2023 року

794
11-й пакет антиросійських санкцій ЄС, спроба заколоту в Росії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1»

У ранковому блоці каналу «FreeДом» політолог-міжнародник з Узбекистану Рафаель Саттаров зазначив, що 11-й пакет антиросійських санкцій ЄС покликаний боротися з лазівками, за допомогою яких Росія обходить встановлені раніше обмеження. Щоб закрити ці лазівки, знадобився певний час. Водночас щодо країн Центральної Азії, які допомагають Росії, Євросоюз запроваджувати штрафні санкції не зацікавлений. Щодо заколоту, вчиненого Євгеном Пригожиним, гість зауважив, що «смута породжує саме таких «героїв», а також спрогнозував розширення «воронки нестабільності». 

У наступному блоці про 11-й пакет санкцій говорив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко: «Ми чекали більш жорстких обмежень, але, на жаль, низку санкцій заблокувала Угорщина». 

Експерт з питань розвитку авіаційного ринку Богдан Долінце говорив про перспективи передачі Україні F-16 та навчання українських пілотів. 

Співзасновник «Національної платформи стійкості і згуртованості» Олег Саакян висловив переконання, що заколот Пригожина продемонстрував слабкість путінського режиму, створивши небезпечний для російської влади прецедент. 

Заступник головного редактора російського видання «Верстка» Олексій Левченко прогнозував серйозне кровопролиття або зміну влади.    

Російський адвокат Олексій Барановський з посмішкою повідомив, що Легіон «Свобода Росії» планував піти на Москву, коли ЗСУ заходитимуть у Крим, однак, вочевидь, Пригожин вирішив реалізувати цей план раніше. «Подивимось, повчимося на його помилках, — пообіцяв Барановський. — Згодом у гру вступить справжня визвольна сила». 

У блоці каналу «1+1» російський опозиційний політик Дмитро Гудков відзначив, що Пригожин, щоб вижити, вирішив розхитати систему зсередини. Те, що два захоплені ним регіони не чинили опір, свідчить, на думку Гудкова, про їхні антивладні настрої. «Весь світ побачив слабкого Путіна, для нього ця ситуація закінчиться погано, як би вона не закінчилася для Пригожина», — вважає Гудков. 

За словами Володимира Фесенка, Путін не помітив, як втратив контроль над ситуацією, а в Пригожина виросли амбіції. Фесенко також зазначив, що нинішній заколот — перший після Чеченської війни збройний конфлікт всередині Росії, і у Пригожина немає шляху назад. 

Про негативну реакцію на заколот Пригожина інвестиційних компаній та ринків говорив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин

На думку головної редакторки порталу «After empire» Ольги Курносової, ситуація гостра, в Росії всі бояться, що це початок громадянської війни. «Думаю, для постановки все занадто складно, швидше за все, це реальні події», — зауважила Курносова. 

У вечірньому спецетері каналу «FreeДом» «Бунт ПВК «Вагнер» в Росії, Росія на межі громадянської війни» грузинський політолог Гела Васадзе сказав, що Тбілісі, як і Київ, «уболіває за обидві сторони конфлікту». І поставив питання, з чим ми нині маємо справу — лютим 1917 року, заколотом Корнилова чи часами Смути?

Російський політичний коментатор Аббас Галямов дивувався, що військові колони Пригожина не розбомбили, хоча могли б.

За словами російського адвоката Миколи Полозова, ці події змінили Росію, бо показали, що кремлівська влада не абсолютна, і 25 тисяч охочих на танках цілком здатні заїхати в Москву. 

Прессекретарка Світлани Тихановської Анна Красуліна припустила, що Лукашенко пообіцяв Пригожину, напевне, більше, ніж гарантував Путін. «Погано, що Пригожин не дивився наші з вами ефіри і не знає, що Лукашенко завжди бреше, — констатувала Красуліна. — Усе, що він каже, треба ділити на вісім і міняти знак на протилежний». Гостя задавалася питанням, невже Пригожин йому повірив, та казала, що вважала Пригожина розумнішим. 

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов назвав заколот Пригожина класичним прикладом спровокованого путчу, перевіркою еліт на лояльність, а також посланням Заходу й російським елітам, яке спрацювало. 

Дмитро Гудков, з’явившись в етері вдруге за день, навів один із найактуальніших жартів про російську армію: «Друга в світі — друга в Україні — друга в Росії (після «вагнерівців»)». Гудков також закликав тих, хто запасся попкорном і наразі розчарований, що все нібито так швидко закінчилося, не засмучуватися і не розходитися від екранів телевізорів: насправді, мовляв, усе лише починається…

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
794
Теги:
Читайте також
03.07.2023 11:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
382
01.07.2023 10:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
685
29.06.2023 23:11
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 308
29.06.2023 10:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
337
20.06.2023 22:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду