Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 червня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 червня 2023 року

23 Червня 2023
1176
23 Червня 2023
12:47

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 червня 2023 року

1176
Дива пропаганди, ядерний тероризм Росії, візит Держсекретаря США Блінкена до Китаю, «антифейковий» Залужний, «сплячі агенти» Пригожина
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 


У блоці каналу «FreeДом» аналітик з питань інформаційної безпеки Сергій Жуков високо оцінив можливості російської пропаганди: мовляв, вона цілком здатна переконати населення у тому, що «демілітаризацію та денацифікацію» України вже здійснено.

Політичний оглядач Сергій Мацука вважав розробку мирного плану президента Зеленського великим досягненням молодої української демократії. За його словами, всі, хто спонукає Україну до переговорів із ворогом, приміряють ролі «посередників», але ніхто не хоче вказувати Росії її місце.

Керівник Центру воєнно-правових досліджень Олександр Мусієнко називав дії Росії «ядерним тероризмом» та закликав бути готовими до того, що вона, відверто провокуючи НАТО, піде на будь-які вчинки.

У блоці телеканалу «Інтер» воєнний експерт Іван Ступак порадив не чекати, що «за тиждень ми вже будемо в Джанкої», і звернув увагу на те, що поступове сходження води на Херсонщині відкриває масштаб планування форсування Дніпра.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів про катастрофу з медичною допомогою в місті: смертність порівняно з піковим періодом пандемії ковіду зросла у вісім разів.

Інвестиційний банкір Сергій Фурса не бачить необхідності одразу обслуговувати державний борг у разі, якщо Україна отримає доступ до заморожених російських активів. На його думку, ці гроші доцільніше використати на відбудову країни.

Прессекретарка лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Анна Красуліна підтримала ініціативу народних депутатів України розірвати з Білоруссю дипломатичні відносини та визнати її державою-агресором.

На думку політичного коментатора Ігоря Рейтеровича, Китай та США не планують надалі розглядати Росію як повноцінного партнера. Зокрема Піднебесна не постачатиме Кремлю зброю, оскільки нині перебуває у процесі модернізації власної армії й не зацікавлена втрачати ринки ЄС та Сполучених Штатів.

Російський журналіст Ігор Яковенко вивів «формулу Навального»: «Поки Путін сидітиме в Кремлі, Навальний сидітиме в тюрмі, існування їх обох на волі неможливе».

У блоці каналу «1+1» публіцист Андрій Піонтковський висловив здивування тим, що після зустрічі держсекретаря США Ентоні Блінкена й китайського лідера Сі Цзіньпіна в комюніке з'явилася заява про небажання Китаю кидати виклик США та займати їхнє місце у світі. На думку Піонтковського, це вкрай погані новини для Росії.

Російський юрист і блогер Марк Фейгін бачить зв'язок між візитом Блінкена до Пекіна та «африканською місією» президента ПАР Рамафоси і його колег. Мовляв, Пекін остаточно вирішив, що має право брати участь у врегулюванні конфліктів на планеті.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк прокоментував появу світлин із живим-здоровим Залужним: «Навіщо ми дограємо в гру росіян? Росія хоче домінувати в інформаційному просторі, їхня еліта нині перебуває у стані афекту та паніки».

Голова фонду «Русь сидяча» Ольга Романова вважає, що завдяки вербовці в'язнів Пригожин тепер має в Росії 32 тисячі «сплячих агентів», вдячних за помилування не Путіну, а саме Пригожину».

Авіаційний експерт Валерій Романенко заявив, що робота систем Patriot в Україні довела: Росія наразі не має зброї, якою могла б загрожувати НАТО.

Журналіст Роман Цимбалюк порадив не заперечувати й не спростовувати фейки російського армійського командування про «бойових комарів», а навпаки, якомога більше їх тиражувати й підтримувати: нехай бояться!

Політолог Олег Саакян вбачає позитив у реакції світу на підрив росіянами Каховської ГЕС: риторика була недостатньо бурхлива, але й відмови від підтримки України чи зменшення рішучості наших партнерів не сталося. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1176
Теги:
Читайте також
29.06.2023 10:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
337
20.06.2023 22:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
751
20.06.2023 17:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
579
17.06.2023 23:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 010
16.06.2023 18:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 103
16.06.2023 13:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
718
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду