Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 червня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 червня 2023 року

24 Червня 2023
484
24 Червня 2023
09:10

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 червня 2023 року

484
Наступ Сил оборони, Лондонська конференція з відбудови України, економічний занепад Росії, «діагональ влади» Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналів ICTV/СТБ воєнний експерт Сергій Грабський констатував, що українська армія здатна наступати на фронті, навіть не маючи потрібної для цього потрійної переваги у живій силі та техніці.

Голова профспілки вчителів Росії Данило Кен зазначив, що в країні бракує педагогічних кадрів. Російська влада хоче дозволити викладати людям без вищої освіти, що неминуче погіршить якість навчання.

Консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус своєю чергою вважає ситуацію з трудовими ресурсами в Росії вкрай проблематичною через те, що освічені люди добре оцінюють ризики й активно залишають країну.

Радник Світлани Тихановської Франак Вячорка вчергове підтвердив, що руху російської ядерної зброї на території Білорусі поки не спостерігається. Він також пояснив, чому західні країни відносно спокійно реагують на передачу Лукашенку боєголовок: не хочуть підігравати Путіну в його спробі посіяти паніку.

Представник пресслужби ГУР Андрій Юсов назвав Угорщину, на території якої опинилися українські полонені, «майданчиком для просування російських наративів».

У блоці каналу «Інтер» ізраїльський журналіст Цві Зільбер пояснив, чому перша леді України Олена Зеленська під час візиту не змогла зустрітися із прем'єр-міністром країни Беньяміном Нетаньяху: той мав надто щільний графік через загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту. Натомість дружина Президента України зустрілася з головою держави, який, щоправда, не має реального впливу на політику Ізраїлю.

Британський журналіст Андрій Остальський коментував Лондонську конференцію з відбудови України, де присутні близько 400 компаній із величезним загальним капіталом. На думку Остальського, конференція може стати важливим кроком до відбудови української інфраструктури.

Представлений як кандидат політичних наук Олексій Буряченко вказав на те, що Росія сама своїми ж провалами на фронті знищила для себе світовий ринок зброї, від продажу якої раніше отримувала близько десятої частини бюджету.

У блоці телеканалу «FreeДом» воєнний експерт Іван Ступак назвав дві причини сповільнення просування українських військ на півдні країни: степовий рівнинний рельєф та величезні масштаби мінування.

Директор Центру європейських ініціатив Євген Криштафович вважав певною несподіванкою той факт, що Франція у своїй оцінці перспектив України в НАТО наблизилася до позиції Польщі та країн Балтії, а не до традиційно консервативної Німеччини. За словами Криштафовича, є шанс на вагомий крок на саміті Альянсу у  Вільнюсі.

Радник Президента України з економічних питань Олег Устенко детально описав масштабну картину руйнування російської економіки. Війна стала її лейтмотивом, відповідно усі галузі, спрямовані на звичайне споживання, переживають велике падіння, дефіцит бюджету значний, а покривати його можливо лише двома способами: за рахунок інфляції, яка неминуче вдарить по звичайних споживачах, або шляхом скорочення витрат, не пов'язаних із військово-промисловим комплексом — а це теж мінус для громадян, особливо малозабезпечених.

Російський політолог Дмитро Орєшкін звернув увагу, що Євген Пригожин вже увійшов до топ-5 найбільш популярних політичних діячів у Росії, зайнявши нішу Володимира Жириновського.

На думку політичного коментатора Дмитра Єловського, поведінка Пригожина є ознакою того, що сформовані роками інститути Путіна не працюють, його вертикаль влади хитається і поступово перетворюється на «якщо не горизонталь, то точно діагональ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
484
Теги:
Читайте також
29.06.2023 23:11
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 309
29.06.2023 10:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
337
20.06.2023 22:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
751
20.06.2023 17:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
579
17.06.2023 23:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 010
16.06.2023 18:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду