Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 червня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 червня 2023 року

21 Червня 2023
880
21 Червня 2023
12:01

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 червня 2023 року

880
Перша фаза контрнаступу ЗСУ, візит Держсекретаря США Блінкена до Китаю, вигадки Путіна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» правозахисник Павло Лисянський назвав один із методів домагатися звільнення українських полонених — влаштовувати під стінами консульств Росії протести, які дипломати країни-агресора зобов'язані фіксувати та доповідати про них Кремлю.

На думку дипломата Руслана Осипенка, основною метою візиту африканських лідерів до України та Росії було забезпечення продовольчої безпеки своїх країн заради втримання влади.

Журналіст Сергій Гармаш вважає, що шляхом нелегітимних виборів на окупованих територіях Путін у майбутньому сподівається закріпити свою владу над ними.

Кандидат економічних наук Іван Ус спростував твердження деяких європейських чиновників про те, що перетворення заморожених російських активів на депозит з подальшою виплатою відсотків Україні може вплинути на стабільність валюти євро.

Політичний коментатор Володимир Фесенко звернув увагу, як Путін маніпулював «договором», який нібито напрацювали переговорчі групи у Стамбулі: продемонстрований ним африканським делегаціям папірець датований серединою квітня 2022 року, тоді як останні українсько-російські переговори відбувалися наприкінці березня. І під час них не був парафований жоден документ.

Воєнний аналітик Іван Ступак зазначив, що Росія «страшна своєю імпровізацією, а не планами», бо планів там зараз немає, через що агресор і перейшов винятково до тактики терору.

У блоці каналу «Інтер» експерт-міжнародник Станіслав Желіховський назвав візит Держсекретаря США Ентоні Блінкена до Пекіна першим за п'ять років знаком того, що обидві країни не хочуть ворожості, натомість є тенденція до поліпшення відносин.

Російський експерт нафтогазового ринку Михайло Крутіхін охарактеризував економічний форум у Санкт-Петербурзі фразою «планували обговорити економічні питання і цирк, а потім їх поєднали».

Російський соціолог Ігор Ейдман вважає, що завербовані міністерством оборони Росії в'язні не зможуть ефективно воювати в Україні, адже відомство Шойгу не має такої налагодженої системи примусу, яка є у «вагнерівців» Євгена Пригожина.

У блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Олексій Гетьман зазначив, що вважає першу фазу наступу українських сил успішною: в таких операціях ніхто не очікує багатокілометрових проривів, їх потрібно здійснювати обережно і поступово.

Голову Громадської ліги «Україна - НАТО» Сергія Джерджа тішить, що європейські лідери почали оцінювати загрозу Росії більш адекватно: «Краще пізно, ніж ніколи». Особливо він відзначив прогрес Німеччини й особисто канцлера Шольца.

Депутатка Верховної Ради (фракція «Слуга народу»), а також Парламентської асамблеї Ради Європи Євгенія Кравчук заявила, що ПАРЄ вимагатиме від МОК повного відсторонення російських та білоруських спортсменів від Олімпійських ігор у Парижі 2024 року.

Коментатор Андрій Піонтковський висловив сподівання, що візит Держсекретаря США Блінкена до Китаю сприятиме подоланню напруженості між цими двома державами, і відзначив, що в Москві новини з риторикою про «дві світові держави» читають без великого ентузіазму.

Ексдепутатка Держдуми Марія Максакова переконана, що заяви російських артистів про готовність фінансувати знищення українських воїнів варто оцінювати як спонсорство тероризму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
880
Теги:
Читайте також
20.06.2023 22:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
749
20.06.2023 17:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
575
17.06.2023 23:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 007
16.06.2023 18:30
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 100
16.06.2023 13:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
714
15.06.2023 23:15
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
753
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду