Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 червня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 червня 2023 року

26 Червня 2023
320
26 Червня 2023
10:11

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 червня 2023 року

320
Контрнаступ Сил оборони, загроза теракту на Запорізькій АЕС, 11-й пакет антиросійських санкцій ЄС, резолюції ПАРЄ, заява Пригожина.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний оглядач Денис Попович говорив про просування Сил оборони на сході та півдні. 

Експерт енергетичного ринку Геннадій Рябцев вважав загрозу катастрофи на Запорізькій атомній станції перебільшеною. «АЕС — це не атомна бомба, жодних катастрофічних наслідків бути не може», — стверджує Рябцев і радить питати про це «не в політиків, які невдало проводять інформаційну кампанію, не в тих, хто називає себе екологами, а у фахівців». Водночас, на його думку, росіяни робитимуть все, щоб не дати повернути ЗАЕС в енергосистему України.  

Аналітикиня Київської школи економіки, членкиня санкційної групи Єрмака-Макфола Анна Власюк прогнозувала, як щойно ухвалений 11-й пакет антиросійських санкцій ЄС вплине на воєнну машину Путіна. Серед партнерів Росії, які допомагають обходити санкції, гостя назвала країни Центральної Азії, Туреччину і Китай.  

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський розповів про гуманітарну ситуацію в Херсоні, де ліквідація наслідків підтоплення, спричиненого підривом окупантами Каховської ГЕС, відбувається під постійними ворожими обстрілами. 

Голова Постійної делегації України в Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв (фракція «Слуга народу») пояснював, чому Україні не потрібен ПДЧ (План дій щодо членства): Україна і без ПДЧ стрімко наближається до стандартів Альянсу. 

У блоці телеканалу «Інтер» про загрозу теракту на ЗАЕС говорив колишній посол України в США і у Франції Олег Шамшур. Він переконаний, що Захід попередить Росію про наслідки такого теракту, адже «дипломатія повинна бути попереджувальною».

Завідувач відділом Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак, на відміну від Геннадія Рябцева, вважав що Росія розглядає сценарій теракту на ЗАЕС. 

Народна депутатка України, голова комітету культури, науки, освіти і медіа ПАРЄ Євгенія Кравчук (фракція «Слуга народу») коментувала ухвалені Парламентською асамблеєю Ради Європи резолюції із засудженням російської агресії проти України. Йдеться зокрема про резолюцію щодо політичних наслідків агресії Росії, а також про підтримку вступу України до НАТО та недопуск росіян і білорусів на Олімпіаду в Парижі. У наступному блоці про ці резолюції говорив член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко (фракція «Європейська Солідарність»).

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» керівник литовського офісу Freedom House Вітіс Юрконіс та експерт з міжнародної безпеки Фонду Демократичні ініціативи імені Кучеріва Тарас Жовтенко говорили про повернення Росії до ядерного шантажу. На думку гостей, росіяни розуміють, що зупинити контрнаступ ЗСУ не здатні, тому сподіваються на опцію ядерної зброї. 

Співдиректор програм зовнішньої політики і міжнародної безпеки «Центру Разумкова» Михайло Пашков разом із ведучими нагадав глядачам, що рівно рік тому Україна стала кандидатом у члени Євросоюзу й нині виконує взяті у зв'язку з цим зобов'язання. 

Кореспондент «Голосу Америки» в Білому домі Михайло Комадовський розповідав про зустріч президента США Джо Байдена і прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді, який в розмові називав війну проти України «подіями». Професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг зі свого боку вважав, що якщо якась із країн глобального Півдня і може скласти противагу Китаю, то лише Індія.

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов коментував свіжу заяву Євгена Пригожина щодо ракетного удару, нібито завданого по «вагнерівцях» Міністерством оборони Росії, а також погрози Пригожина піти в наступ на Москву, щоб прибрати міністра оборони Шойгу та начальника Генштабу Герасимова. За словами Пономарьова, Пригожин — путінський проєкт: Путін хоче показати Заходу, хто є йому «альтернативою», і підкидає дров у конфлікт між Пригожиним і Шойгу.   

Заяву Пригожина коментував і ще один російський опозиціонер Геннадій Гудков, на думку якого, конфлікт російських еліт набирає обертів і добром для Путіна не закінчиться.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
320
Теги:
Читайте також
01.07.2023 10:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
685
29.06.2023 23:11
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 308
29.06.2023 10:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
337
20.06.2023 22:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
749
20.06.2023 17:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
578
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду