Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 червня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 червня 2023 року

24 Червня 2023
885
24 Червня 2023
14:03

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 червня 2023 року

885
Потенційні наслідки вибуху на ЗАЕС, євроінтеграція на дві сьомих, Ukraine Recovery Conference в Лондоні, удар по Чонгарському мосту.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 червня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1»

У блоці каналу «FreeДом» політичний коментатор Ігор Рейтерович прокоментував бойові дії в Бєлгородській області: Кремль чітко показав, що для нього це абсолютно не пріоритетна тема, обрав тактику ігнорування, що свідчить про послаблення вертикалі влади та відсутність ресурсів на реагування.

Політичний оглядач «FreeДома» Олексій Мацука запевняв, що Україна не потребує посередників у війні з Росією, адже має чіткий документ — мирний план президента Зеленського. На думку Мацуки, говорити з найсильнішою армією світу, якою є нині українська, мовою ультиматумів не вийде ні в кого.

Російська опозиціонерка Ольга Курносова вважала ситуацію з судовою владою в Росії гіршою, аніж за часів Радянського Союзу. До того ж, Кремль може наважитися на фактичну ліквідацію інституту адвокатури, стверджувала гостя. 

Голова парламентського комітету з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе (фракція «Європейська Солідарність») назвала повне виконання Україною двох із семи вимог щодо вступу до Євросоюзу замалим показником для початку переговорів про вступ. На думку народної депутатки, ми «десь обманювали самі себе і робили вигляд, що вже все зробили».

Речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат переконував, що Україна вийшла на фінішну пряму процесу отримання сучасних винищувачів F-16.

У блоці телеканалу «Інтер» воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко описав наслідки потенційного підриву ЗАЕС для самих окупантів: найбільша група військ на півдні України буде фактично виведена з ладу, тобто Росія залишиться практично без армії, що дозволило б «навіть Монголії зайти на російські території і оголосити про початок якоїсь своєї "СВО"».

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк запевняв, що жодних «геніальних планів МАГАТЕ з вирішення питання ЗАЕС» не існує, Росія продовжує діяти терористичними методами і сліпо переконана, що підрив станції може призвести до закінчення війни на її умовах.

У блоці каналу «1+1» російський соціолог Ігор Ейдман діагностував зростання екстремізму в Європі, зокрема в Німеччині, під впливом російської пропаганди.

Політичний коментатор Тарас Загородній зауважив, що релігія в Росії перетворилася на ідеологію й елемент державної машини ще за часів Петра Першого, нині ж Путін перетворив її вже на «православний Талібан».

Дипломат Руслан Осипенко зазначив, що Угорщина вже понад півтора роки виконує в Європейському Союзі роль провокатора, проте не отримує від офіційного Брюсселя належного покарання.

Доктор економічних наук Олександр Савченко назвав Лондонську конференцію з відбудови України вдалою: за його словами, вона продемонструвала, що на відновленні нашої держави зосереджений весь цивілізований світ.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що атака на міст у Чонгарі суттєво ускладнить логістику окупантів, яким доведеться користуватися меншими за пропускною здатністю шляхами.

Воєнний експерт Михайло Притула переконаний, що Путін отримує від свого оточення лише ту інформацію, яку хоче чути: «Генерали роблять так, щоб цар був задоволений, розповідаючи йому казки».

Політолог-міжнародник Дмитро Левусь вважав марними спроби Кремля реанімувати роботу ОДКБ, оскільки організація продемонструвала свою нежиттєздатність ще у 2020 році, під час війни Вірменії та Азербайджану.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
885
Теги:
Читайте також
01.07.2023 10:24
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
685
29.06.2023 23:11
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 308
29.06.2023 10:23
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
337
20.06.2023 22:00
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
749
20.06.2023 17:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
578
17.06.2023 23:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 007
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду