detector.media
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
27.04.2023 22:03
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 квітня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 квітня 2023 року
Туманне майбутнє ООН, роковини Чорнобильської трагедії, рік «Рамштайну», скасування в Росії парадів 9 травня.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей і тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ.

У ранковому блоці каналу «FreeДом» воєнний аналітик Олексій Гетьман відзначив, що плани захоплення Бахмута до певної дати озвучувалися в Росії вже разів п'ятнадцять.

Головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Іван Ус спрогнозував, що у квітні дефіцит російського бюджету подвоїться, а Індія схилятиметься до приєднання до антиросійських санкцій.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко також вдався до передбачень: на його думку, на ООН чекає доля Ліги Націй, тобто зникнення й заміна іншою міжнародною організацією, всі члени якої на ділі дотримуватимуться міжнародного права.

Експертка з ядерної безпеки Ольга Кошарна в річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС нагадала, що дії росіян рік тому в зоні відчуження є першим в історії випадком ядерного тероризму.

Російський опозиціонер Геннадій Гудков припустив, що в Росії може початися громадянська війна.

У блоці телеканалу «Інтер» воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко підбив підсумки року роботи формату «Рамштайн»: результат позитивний, адже Україна отримує зброю, про яку рік тому не могло бути й мови.

Голова Держагентства з питань Чорнобильської зони Євген Крамаренко розповів, що під час окупації ЧАЕС росіяни вкрали все, що могли, але наразі держава активно відновлює необхідну інфраструктуру в зоні відчуження.

Авіаційний експерт Костянтин Криволап вважає, що Збройні сили України змогли «загнати російську авіацію під аеродромний плінтус».

Російський соціолог Ігор Ейдман переконаний, що піар-кампанія із залучення людей на війну в Росії провалиться і це призведе до необхідності оголошувати ближче до осені нову мобілізацію.

У вечірньому блоці ICTV/СТБ голова фонду «Русь сидящая» Ольга Романова висловила думку про причини поширення відео жахливого поводження росіян із полоненими: вони хочуть викликати симетричну реакцію і звинуватити українців у воєнних злочинах.

Народний депутат України Дмитро Соломчук («Слуга народу») констатував, що чимало посівних земель нині заміновані, а засіяти цього року вдасться на 20% менше землі, аніж було в розпорядженні аграріїв станом на лютий 2022 року.


Російсько-ізраїльський письменник Михайло Шейтельман вважає, що паради 9 травня в низці російських міст скасували з міркувань безпеки. Гість також вирішив, що, починаючи з 26 квітня, Красна площа у Москві є легітимною ціллю для ЗСУ, адже цивільним туди доступ закрито.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY