У Медвечука та Марченко через суд стягнуть підсанкційне майно, — Мін'юст

У Медвечука та Марченко через суд стягнуть підсанкційне майно, — Мін'юст

5 Липня 2024
918

У Медвечука та Марченко через суд стягнуть підсанкційне майно, — Мін'юст

918
До стягнення Міністерством юстиції заявлено майно, яким Медведчук та Марченко володіють прямо та опосередковано
У Медвечука та Марченко через суд стягнуть підсанкційне майно, — Мін'юст
У Медвечука та Марченко через суд стягнуть підсанкційне майно, — Мін'юст

Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко і стягнення їхніх активів і майна у дохід держави. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 ЗУ «Про санкції», до Медведчука Віктора Володимировича та Марченко Оксани Михайлівни», - ідеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що Медведчук та Марченко є наближеними до керівництва Росії, перебувають в особистих дружніх зв’язках із президентом Росії Володимиром Путіним.

До стягнення Міністерством юстиції заявлено майно, яким Медведчук та Марченко володіють прямо та опосередковано (через фізичних та юридичних осіб).

Зокрема, рухоме майно (24 автомобілі, двоє повітряних суден - літак Gulfstream G650 та гвинтокрил Bell-427 , 1 прогулянкове судно (типу Azimut benetti spa, назва судна – «Романс 1»), нерухоме майно (більше 20 об’єктів), корпоративні права 22 юридичних осіб (обленерго, телеканали тощо), майнові права на 8 торговельних марок, грошові кошти Медведчука та Марченко (в еквіваленті близько 1,9 млн грн), більше 1000 одиниць історико-культурних та матеріальних цінностей (годинники, ювелірні вироби, картини, гарнітури, предмети інтер’єру, залізничний вагон-ресторан з меблями).

Нагадаємо, щоНаціональне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) готує до продажу квадроцикли та баггі, які належали підозрюваному в державній зраді Віктору Медведчуку.

Раніше арештована 92-метрова яхта Royal Romance, яка належала екснардепу від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку, отримала свідоцтво про право плавання під державним прапором України. Відповідні зміни внесли до Міжнародної морської організації.

Підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука 21 вересня 2022 року обміняли на 215 українських полонених військових та цивільних, зокрема захисників «Азовсталі». До 24 лютого 2022 року Медведчук залишався під домашнім арештом, але в день повномасштабного вторгнення втік зі свого маєтку в Києві і переховувався в столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

10 січня 2023 року президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення Медведчука громадянства, а 13 січня Верховна Рада позбавила його депутатського мандата.

У травні 2023 року Медведчука позбавили права займатись адвокатською діяльністю. він звернувся до суду, щоб це оскаржити. Проте 12 лютого 2024 року Київський окружний адміністративний суд відмовив Медведчуку в поновленні адвокатського свідоцтва.

У липні 2023 року журналісти «Схем» повідомили, що обвинувачений у державній зраді Віктор Медведчук зареєстрував у Росії свій політичний проєкт «Другая Украина» як громадську організацію. Головою виконавчого комітету призначили колишнього українського журналіста Дениса Жарких, а Медведчук став очільником ради. 

За даними «Схем», до «політичного руху» «Другая Украина» долучилися втікачі з України: політичні коментатори з уже закритих проросійських телеканалів, депутати місцевих рад від «ОПЗЖ» та обвинувачені в державній зраді і сепаратизмі політтехнологи. Їм вдалося уникнути покарання і виїхати з України, дехто з них утік після 24 лютого 2022 року. 

У грудні 2023-го журналісти «Схем» із посиланням на дані з офіційних реєстрів Сербії повідомили про те, що на території цієї країни зареєстрували філію російської громадської організації «Другая Украина», яку після обміну в РФ створив обвинувачений у держзраді Віктор Медведчук.

Читайте також:

Фото: колаж Мін'юст

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
918
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду