У Києві розпочалися зйомки документального фільму «Сталеві»

У Києві розпочалися зйомки документального фільму «Сталеві»

28 Червня 2024
672
28 Червня 2024
14:51

У Києві розпочалися зйомки документального фільму «Сталеві»

672
Прем’єра документального фільму «Сталеві» відбудеться в ефірі телеканалу ICTV2 у жовтні 2024 року.
У Києві розпочалися зйомки документального фільму «Сталеві»
У Києві розпочалися зйомки документального фільму «Сталеві»

У Києві стартували зйомки першого документального фільму про шлях відновлення ветерана — «Сталеві».

Це реальна історія про головні етапи відновлення бійця: з моменту втрати кінцівок до реабілітації, протезування та повернення до цивільного життя. Ментором для головного героя стане ветеран Олександр Терен, який нещодавно сам пройшов цей шлях.

Проєкт виробляється за підтримки телеканалу ICTV2 й Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

В основі «Сталевих» — реальна історія, в якій глядач спостерігатиме за всіма етапами реабілітації, що проходить головний герой Дмитро Колесник. 30-річний сержант служив командиром відділення в Національній гвардії України на східному напрямку.

1 квітня цього року в автівку, на якій Дмитро їхав разом з побратимами, поцілив ворожий дрон. У госпіталь Дмитро потрапив з високою ампутацією лівої ноги і травмою живота. Сильно травмовану праву ногу лікарі також не змогли врятувати, і пізніше була ампутована і права кінцівка…

Проєкт покаже всі етапи, що відбуватимуться з головним героєм Дмитром: його лікування, протезування, тренування, а також спілкування з лікарями, родичами, побратимами.

«Наше суспільство трансформується, тож наша мета — сприяти двосторонній адаптації суспільства до нових реалій, у яких чільне місце займають воїни, які зараз служать і ті, хто вже повернувся. Допомогти одне одному знайти відповіді на хвилюючі питання, стати мостом взаєморозуміння між людьми із різним досвідом війни — як військовими, ветеранами, так і цивільними», — розповідає Тетяна Гребенік, генеральна креативна продюсерка програмного напряму телеканалів ICTV / ICTV2 і Starlight.Doc.

На шляху реабілітації головного героя підтримує ветеран, який уже пройшов цей шлях — Олександр Терен. Він — громадський діяч, письменник і новий український «Холостяк». Олександр весь час відвідує Дмитра, ділиться власним досвідом та супроводжує його у викликах, з якими той стикається на шляху до нового життя.

Документальний фільм «Сталеві» — один з переможців конкурсу соціально вагомого контенту PITCHUA+ «Історії української сили». Конкурс проводив проєкт Transformation Communications Activity (TCA), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Над виробництвом фільму працює компанія «ПроКіно» за підтримки телеканалу ICTV2 та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Прем’єра документального фільму «Сталеві» відбудеться в ефірі телеканалу ICTV2 у жовтні 2024 року.

Фото: ICTV2

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
672
Читайте також
19.12.2023 17:04
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
1 112
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду