На аукціоні продадуть квадроцикли та баггі Медведчука

На аукціоні продадуть квадроцикли та баггі Медведчука

19 Червня 2024
1529
19 Червня 2024
14:42

На аукціоні продадуть квадроцикли та баггі Медведчука

1529
Уже проведено відкритий конкурсний відбір юридичної особи, яка реалізовуватиме ці транспортні засоби.
На аукціоні продадуть квадроцикли та баггі Медведчука
На аукціоні продадуть квадроцикли та баггі Медведчука

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) готує до продажу квадроцикли та баггі, які належали підозрюваному в державній зраді Віктору Медведчуку. Про це повідомила голова Нацагентства Олена Дума в телеграмі.

«АРМА продовжує реалізацію майна, злочинно набутого зрадником України Віктором Медведчуком. Цього разу на реалізацію виставлено два квадроцикли марки Bombardier та баггі марки Тraxter», — ідеться в повідомленні.

Дума наголошує, що вже проведено відкритий конкурсний відбір юридичної особи, яка реалізовуватиме ці транспортні засоби.

За рішенням конкурсної комісії переможцем обрано ПП «Тендер Онлайн», з яким укладено відповідний договір. Наразі організатор закінчує оцінювання активів, після чого на «Prozorro.Продажі» відбудуться торги.

Нагадаємо, раніше арештована 92-метрова яхта Royal Romance, яка належала екснардепу від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку, отримала свідоцтво про право плавання під державним прапором України. Відповідні зміни внесли до Міжнародної морської організації.

Підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука 21 вересня 2022 року обміняли на 215 українських полонених військових та цивільних, зокрема захисників «Азовсталі». До 24 лютого 2022 року Медведчук залишався під домашнім арештом, але в день повномасштабного вторгнення втік зі свого маєтку в Києві і переховувався в столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука.

10 січня 2023 року президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення Медведчука громадянства, а 13 січня Верховна Рада позбавила його депутатського мандата.

У травні 2023 року Медведчука позбавили права займатись адвокатською діяльністю. він звернувся до суду, щоб це оскаржити. Проте 12 лютого 2024 року Київський окружний адміністративний суд відмовив Медведчуку в поновленні адвокатського свідоцтва.

У липні 2023 року журналісти «Схем» повідомили, що обвинувачений у державній зраді Віктор Медведчук зареєстрував у Росії свій політичний проєкт «Другая Украина» як громадську організацію. Головою виконавчого комітету призначили колишнього українського журналіста Дениса Жарких, а Медведчук став очільником ради. 

За даними «Схем», до «політичного руху» «Другая Украина» долучилися втікачі з України: політичні коментатори з уже закритих проросійських телеканалів, депутати місцевих рад від «ОПЗЖ» та обвинувачені в державній зраді і сепаратизмі політтехнологи. Їм вдалося уникнути покарання і виїхати з України, дехто з них утік після 24 лютого 2022 року. 

У грудні 2023-го журналісти «Схем» із посиланням на дані з офіційних реєстрів Сербії повідомили про те, що на території цієї країни зареєстрували філію російської громадської організації «Другая Украина», яку після обміну в РФ створив обвинувачений у держзраді Віктор Медведчук.

Читайте також:

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1529
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду