Росія планує відібрати майно співачки Джамали в окупованому Криму

Росія планує відібрати майно співачки Джамали в окупованому Криму

10 Червня 2024
1256
10 Червня 2024
09:32

Росія планує відібрати майно співачки Джамали в окупованому Криму

1256
Раніше українську співачку кримськотатарського походження Джамалу оголосили в розшук у Росії. Її звинувачують у поширенні «фейків» про російську армію.
Росія планує відібрати майно співачки Джамали в окупованому Криму
Росія планує відібрати майно співачки Джамали в окупованому Криму

Окупаційна влада Криму планує відібрати активи ще 110 українських фізичних і юридичних осіб, які «вчиняють щодо Росії недружні дії». Зокрема, окупанти хочуть конфіскувати майно української співачки кримськотатарського походження Джамали. Про це пише Zmina з посиланням на повідомлення очільника окупаційного кримського парламенту Володимира Константинова.

«Планується поповнити перелік націоналізованого майна новими об’єктами, що належать 110 особам, які підтримують київський режим і спонсорують ЗСУ. Серед цих людей — Джамаладінова Сусана Алімовна, відома як співачка Джамала, щодо якої порушено кримінальну справу, а саму виконавицю оголошено в розшук через поширювану нею фейкову інформацію про збройні сили Росії», — написав він.

Окрім цього, росіяни внесли до переліку майна, що підлягає так званій «націоналізації», майно депутата Броварської районної ради Київської області, який є бенефіціаром Центру дельфінотерапії, реабілітації та відпочинку в Алушті, холдингової компанії «Київміськбуд», Арсенія Яценюка — бенефіціара ТОВ «Антей 2012», яке є правовласником нерухомого майна в Ялті, народної депутатки України Лідії Котеляк, яка очолює організацію «Матері мобілізованих», та її сина, бійця ГУР МО України Ігоря Котеляка, ЗАТ «Ялтинська кіностудія» та інших.

Нагадаємо, в січні 2024 року в Росії повідомили про плани конфісковувати майно в засуджених за статтями про так звані «фейки» про російську армію та публічні заклики до дезертирства, якщо ці дії були скоєні «з корисливих мотивів». 

Державна дума Росії ухвалила законопроєкт про кримінальну відповідальність за «фейки про дії російських збройних сил» ще в березні 2022 року.

У листопаді 2022 року Володимир Путін вніс поправку до законопроєкту щодо можливості позбавлення набутого громадянства за поширення так званих «фейків» про армію та за участь у «небажаних організаціях».

У березні 2023-го в Росії ухвалили зміни до закону, згідно з якими за повторну «дискредитацію» російських військових, які воюють в Україні, можна отримати вирок до 15 років ув’язнення.  

Згодом Держдума РФ запровадила кримінальну відповідальність за розповсюдження «фейків» також про працівників Росгвардії, які беруть участь у війні проти України. 

Фото: Джамала / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1256
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду