«Пісні Свободи»: у США створили фільм про Джамалу та війну в Україні

«Пісні Свободи»: у США створили фільм про Джамалу та війну в Україні

26 Лютого 2024
753
26 Лютого 2024
14:15

«Пісні Свободи»: у США створили фільм про Джамалу та війну в Україні

753
Документальний фільм створили журналісти Американської служби «Голосу Америки».
«Пісні Свободи»: у США створили фільм про Джамалу та війну в Україні
«Пісні Свободи»: у США створили фільм про Джамалу та війну в Україні

На сайті та на ютуб-каналі «Голосу Америки» у другу річницю повномасштабного російського вторгнення в Україну відбулася прем’єра документального фільму про Джамалу та війну в Україні «Джамала: Пісні Свободи». З 4 березня фільм можна буде подивитися у США на 52 сайтах документальних фільмів.

Фільм починається з того, що за допомогою кадрів із телефона Джамали демонструють події, які відбувалися у перші години повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Журналісти спостерігають за співачкою протягом усієї стрічки, фільмуючи всі події та наслідки війни в Україні, яка триває вже два роки.

Кадр із документального фільму «Джамала: Пісні Свободи»

«Це документальне кіно за ініціативою "Голосу Америки" не про мене, воно про нас, про кожного з нас. У кожному кадрі цього фільму те, що переживають українці вже два роки. Тут про історію з початку повномасштабного вторгнення росією, про ці два роки втрат, болю, страждань, очікувань та невизначеності. Але водночас цей фільм — про нашу відчайдушну боротьбу за свою свободу. Кожен з нас, на своєму місці, намагається робити все залежне, щоб пришвидшити нашу перемогу. Донатимо, збираємо кошти, волонтеримо, рятуємо, відбудовуємо, захищаємо… і ми обов’язково переможемо!» — розповіла Джамала.

У фільмі використані відео, зняті американськими журналістами в Бучі, Ірпені та Києві. Також журналісти вирушили зі співачкою за кордон, де вона виступала, збирала кошти на допомогу Україні та розповідала світові про свою батьківщину.

Кадр із документального фільму «Джамала: Пісні Свободи»

«З початком війни в Україні Джамала стала дійсно одним із провідних облич країни та одним із політичних адвокатів Української справи», — висловив свою думку про Джамалу у фільмі історик пісенного конкурсу «Євробачення» Дін Вулетіч.

«Той факт, що Джамала може зустрічатися з міжнародною аудиторією на концертах, з політиками та говорити власним голосом, насправді є надбанням для світу, для демократичного співтовариства націй», — додала керівниця Українського форуму в Chatham House Орися Луцевич.

Українські глядачі можуть переглянути фільм українською мовою на ютуб-каналі Української служби «Голосу Америки» за посиланням.

Нагадаємо, документальна стрічка «20 днів у Маріуполі» режисера, воєнного кореспондента й письменника Мстислава Чернова вийшла на онлайн-платформі «Ютуб»

Фото: Джамала / Анастасія Сварчевська

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
753
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду