Путін хоче позбавляти за «фейки» громадянства РФ

Путін хоче позбавляти за «фейки» громадянства РФ

13 Листопада 2022
1151
13 Листопада 2022
11:55

Путін хоче позбавляти за «фейки» громадянства РФ

1151
Нова норма законопроєкту стосується набутого громадянства — наданого не за правом народження.
Путін хоче позбавляти за «фейки» громадянства РФ
Путін хоче позбавляти за «фейки» громадянства РФ

У Росії хочуть впровадити нове обмеження за поширення так званих фейків про армію та за участь у «небажаних організаціях», повідомляє «Медуза» у Telegram

Для цього президент РФ Володимир Путін вніс поправку до законопроєкту щодо можливості позбавлення набутого громадянства. Її уже схвалено у першому читанні. Норма діятиме щодо набутого громадянства, яке в Росії вже планують для людей з нових територій, які «приєднала» Росія. Рішення про позбавлення громадянства може бути ухвалено незалежно від того, коли було скоєно злочин.

До переліку злочинів, за які у Росії позбавлятимуть громадянства, увійшли такі: поширення фейків про ЗС РФ та дискредитацію російської армії; наруга над прапором та гербом Росії; участь у діяльності «небажаної організації»; заклики до сепаратизму; зазіхання на життя державного діяча та заклики до екстремізму.

Нагадаємо, 4 березня 2022 року Державна дума Росії ухвалила законопроєкт про кримінальну відповідальність за «фейки про дії російських збройних сил». Покарання передбачають штрафи та ув'язнення до 15 років. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1151
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
529 дн. тому
А в нас так можна? Навіщо вам примусово тримати біля себе тих, хто вважає вас безперспективними?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду