3 червня на «2+2» — прем’єра документального проєкту Акіма Галімова «Справжня історія»

3 червня на «2+2» — прем’єра документального проєкту Акіма Галімова «Справжня історія»

29 Травня 2024
847
29 Травня 2024
16:58

3 червня на «2+2» — прем’єра документального проєкту Акіма Галімова «Справжня історія»

847
Трьохсерійний проєкт присвячений дослідженню достеменної історії Донбасу, Криму та Півдня України.
3 червня на «2+2» — прем’єра документального проєкту Акіма Галімова «Справжня історія»
3 червня на «2+2» — прем’єра документального проєкту Акіма Галімова «Справжня історія»

З понеділка, 3 червня, в ефірі «2+2» відбудеться прем’єра трьохсерійного  документального проєкту Акіма Галімова «Справжня історія», у якому йдеться про факти достеменної історії Донбасу, Криму та Півдня України, а також про давню практику Росії створювати історичні фейки. Про це «Детектор медіа» повідомила пресслужба каналу.

Під час роботи над циклом Акім Галімов разом з командою проєкту відвідав архіви в Туреччині, Англії, Швеції та Франції. Знімальна група записала інтерв’ю та коментарі з відомими дослідниками історії України.

Також в Туреччині команда проєкту розшукала та записала інтерв’ю із нащадками династії Ґераїв, яка безперервно правила у Криму майже 400 років.

У циклі документальних програм «Справжня історія» можна буде побачити унікальні артефакти, фотографії, документи, оригінали старовинних мап із архівів різних країн, що розкривають справжню історію регіонів України, на які зазіхає Росія. Ці матеріали свідчать про історичні оборудки росіян і доводять, що вони століттями створювали історичні фейки, зневажаючи українську націю.

За словами автора циклу «Справжня історія», робота над проєктом тривала понад рік. Окрім Акіма Галімова, до команди проєкту увійшли креативна продюсерка Ганна Юрловська, режисерка-постановниця Дарія Саричева, сценаристи Євгенія Подобна, Андрій Перцин і Людмила Сівак, а також виконавчий продюсер Станіслав Зурахов.

«Я хочу, щоб люди побачили, скільки інформації про Україну зберігається в архівах за кордоном, і це факти, які повністю змінюють уявлення про нашу історію. Сьогодні, коли росія веде дуже агресивну інформаційну кампанію по світу, що спрямована на те, аби представити нашу державу як країну, що не має суб’єктності, не має своєї власної історії, ми маємо створювати і поширювати проєкти, які розбивають цю брехню. У Франції ми знімали мапу середини 12 століття, там позначені Київ, Канів, інші українські міста, у тому числі місто Олешшя, на самому Півдні. До чого тут ісконорусскість і росія? Її навіть не існувало в ті часи», — коментує Акім Галімов

У першому фільмі «Справжня історія Донбасу» йдеться про східні регіони України та про історичні фальсифікації щодо його особливостей, які насаджувала Росія. Автори фільму розкажуть, як росіяни використовують Донбас у своїх пропагандистських наративах та які історичні міфи про ці землі досі зберігаються серед українців.

Проєкт «Справжня історія» підготовлено в рамках «Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації», що впроваджується 1+1 медіа та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Читайте також:

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
847
Читайте також
17.11.2017 13:00
Тетяна Команицька
Львів, для «Детектор медіа»
6 776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду