На «1+1 Україна» стартує історичний блог Акіма Галімова «Реальна історія»

На «1+1 Україна» стартує історичний блог Акіма Галімова «Реальна історія»

29 Вересня 2023
1112
29 Вересня 2023
23:19

На «1+1 Україна» стартує історичний блог Акіма Галімова «Реальна історія»

1112
Проєкт має на меті протидіяти російській пропаганді, яка спотворює реальну історію України, розвінчувати міфи та відкривати українцям справжні факти про наше минуле.
На «1+1 Україна» стартує історичний блог Акіма Галімова «Реальна історія»
На «1+1 Україна» стартує історичний блог Акіма Галімова «Реальна історія»

У  День захисників і захисниць України, 1 жовтня, о 23:20 в ефірі телеканалу «1+1 Україна» стартує показ проєкту «Реальна історія» від продюсера, автора циклів «Таємниці великих українців» та «Україна. Повернення своєї історії» Акіма Галімова. Про це повідомила пресслужба телеканалу.

Проєкт має на меті протидіяти російській пропаганді, яка спотворює реальну історію України, розвінчувати міфи та відкривати українцям справжні факти про наше минуле. В серії роликів розкажуть, якою була найперша російсько-українська війна та звідки ж насправді з’явилася ідея «братніх народів». Глядачі дізнаються про неймовірну історію Кримського ханства та маловідомі факти про заснування Харкова.

До Дня захисників і захисниць України, а також Дня заснування Української повстанської армії одним з перших покажуть випуск «Феномен УПА» про те, ким були і за що боролися повстанці. У випуску розкажуть про боротьбу воїнів УПА у найтемніші часи, коли ідею української державності з політичних мотивів не могла підтримати жодна країна світу. Через викривлення історичних фактів Росією лише у 2015 році і сама Україна визнала УПА, законом надавши її бійцям статусу борців за незалежність. 

«Я радий, що наш проєкт, який регулярно потрапляє в тренди українського YouTube, відтепер виходитиме і на “1+1 Україна”, це розширює аудиторію і дозволяє доносити правдиві факти про нашу історію до більшої кількості людей. Знати реальну історію надважливо, бо однією зі складових російської війни є спотворення правди про минуле, на це витрачаються мільйони. Маємо протидіяти», — сказав Акім Галімов.

Варто зазначити, з початком повномасштабного вторгнення Акім Галімов разом з Ганною Юрловською, шефредакторкою проєкту, створили ютуб-канал «Реальна історія». За декілька місяців він увійшов у п’ятірку найпопулярніших українських історичних блогів, здобувши прихильність глядачів. Наразі канал має близько 300 тисяч підписників. Кожен епізод створюється у співпраці з професійними істориками і верифікується ними. 

Тепер проєкт можна буде побачити на «1+1 Україна» з 1 жовтня о 23:20.

Акім Галімов — автор документальних історичних фільмів на «1+1 Україна». Ще з 2016 року на «1+1» була презентована серія його документальних фільмів «Україна. Повернення своєї історії», які розвінчують російські історичні міфи та маніпуляції. Фільми Акіма Галімова збирають мільйони переглядів. Сумарно цикл документальних фільмів «Україна. Повернення історії» набрав близько 18 млн переглядів у ютубі.

Фото: «1+1»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1112
Читайте також
26.06.2023 09:00
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 094
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду