Проєкт Акіма Галімова, що розвінчує міфи роспропаганди, почав виходити на англомовній платформі The Gaze

Проєкт Акіма Галімова, що розвінчує міфи роспропаганди, почав виходити на англомовній платформі The Gaze

11 Серпня 2023
1462
11 Серпня 2023
17:40

Проєкт Акіма Галімова, що розвінчує міфи роспропаганди, почав виходити на англомовній платформі The Gaze

1462
У рамках нового сезону вийдуть сім епізодів The Power of Reason, які з'являтимуться в ефірі щочетверга.
Проєкт Акіма Галімова, що розвінчує міфи роспропаганди, почав виходити на англомовній платформі The Gaze
Проєкт Акіма Галімова, що розвінчує міфи роспропаганди, почав виходити на англомовній платформі The Gaze

Другий сезон The Power of Reason, який раніше виходив на ютубі, стартував на англомовній диджитал-платформі The Gaze. Її нещодавно запустило Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України».

Нагадаємо, команда автора історичних проєктів на телеканалі «1+1» Акіма Галімова ще минулої осені почала робити англомовний проєкт для боротьби з російською дезінформацією під назвою The Power of Reason. Тоді ж до них доєднався відомий австрійський історик з українським корінням Грегор Розумовський. Він знаний не лише тим, що є нащадком останнього українського гетьмана Кирила Розумовського, а й чималим досвідом у сфері протидії пропаганді та дезінформації, а також високим рівнем експертності в галузі комунікацій та інформаційних потоків у німецькомовних країнах ЄС. 

Перший сезон The Power of Reason, який розвінчує російські міфи і кремлівські наративи в Європі, показав непогані результати. На ютуб-каналі епізоди проєкту зібрали загалом понад 300 тисяч переглядів.

«Цього року ми продовжили виробництво вже для The Gaze і змінили тематичне спрямування проєкту. Зосередились на нестандартних темах, які, на нашу думку, є цікавими для європейців. Це аналіз глибоких речей, що впливають на майбутнє: гендерна рівність, урядові рішення, що допомагають долати політичні кризи, проблеми міграції, новітні технології, важливість міжкультурного діалогу. Одним словом все те, що є ціннісно важливим для розвинутих демократій, а відтак і для нас. І ми показуємо, що Україна є помітною частиною нового світу, а іноді і головним драйвером змін», — розповів «Детектору медіа» керівник «1+1 Production.Originals», генеральний продюсер проєкту Акім Галімов.

За його словами, над проєктом працює потужна команда «1+1 Production.Originals»: креативний продюсер Володя Москалець, шефредакторка Леся Штогрін, і звісно, Грегор Розумовський, історик, спеціаліст з протидії пропаганді та великий патріот України. Це професіонали своєї справи, відзначає Галімов, які окрім того, що знають як подати інформацію цікаво, ретельно перевіряють її. 

«Стандарти до проєкту дуже високі. Я радий, що тепер “1+1 media” співпрацює з The Gaze, це якісне медіа, яке є важливим елементом інформаційної політики України за кордоном. Наш голос там мають чути постійно. Тому що це конвертується у солідарність та прихильність до України, а відтак у зброю та іншу вкрай необхідну для нас допомогу», — переконаний Галімов.

У рамках нового сезону, повідомив він «Детектору медіа», вийдуть сім епізодів, які з’являтимуться на The Gaze щочетверга. 

Диджитал-платформу The Gaze створила державна «Мультимедійна платформа іномовлення України» (МПІУ) на початку літа. Це видання орієнтується на західну аудиторію — Європу та США. Окрім новинної стрічки й аналітики, на платформі виходять політичні токшоу та аналітичні проєкти з ведучими «FreeДому», а також розважальні проєкти (кулінарне шоу тощо). За інформацією на сайті Prozorro, платформа витратила на цей проєкт понад 14 мільйонів гривень.

The Power of Reason — це серія 10-хвилинних аналітичних роликів, у кожному з яких висвітлюються 5 фактів на певну тематику, що розвінчують фейки, які поширює Кремль. Передусім ідеться про інформацію, яка суттєво впливає на громадян ЄС і змушує європейських політиків ухвалювати рішення на користь Росії.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що на Суспільному стартував проєкт «Двері» про українців різного етнічного походження, яких змінила повномасштабна війна, та про сім'ї, які вони рятують.

Також ми писали про те, що на радіо «Культура» стартував проєкт «Музиканти і війна» з Олегом Скрипкою.

Фото: 1+1 media

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1462
Читайте також
17.11.2017 13:00
Тетяна Команицька
Львів, для «Детектор медіа»
6 633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду