Журналіст Акім Галімов узявся писати шкільний підручник з історії України

Журналіст Акім Галімов узявся писати шкільний підручник з історії України

29 Грудня 2023
1836
29 Грудня 2023
11:08

Журналіст Акім Галімов узявся писати шкільний підручник з історії України

1836
У ньому автор та ведучий «Реальної історії» хоче створити звʼязок між історичними фактами і сьогоденням, яке оточує сучасних українських школярів.
Журналіст Акім Галімов узявся писати шкільний підручник з історії України
Журналіст Акім Галімов узявся писати шкільний підручник з історії України

Продюсер «1+1 media», автор і ведучий проєкту «Реальна історія» Акім Галімов почав роботу над підручником з історії України для школярів. Про це повідомила керівниця департаменту зі стратегічного маркетингу «1+1 media» Ольга Захарова.

«Працюючи над проєктом “Реальна історія”, Акім Галімов показав, що процес вивчення й занурення в історію може бути не тільки корисним, але й захопливим і для дорослих, і для підлітків. Тепер він разом з видавництвом “Ранок” розпочав створення проєкту підручника з історії України для учнів сьомих класів Нової української школи», — написала Захарова у фейсбуку.

У коментарі «Детектору медіа» Акім Галімов розповів: «Для мене робота над підручником — логічне продовження того, що ми з моєю командою, яка має чималий досвід у створенні популярного історичного контенту для телеканалів “1+1 media”, вважаємо важливим. Особливо зараз, під час повномасштабної війни з Росією. По-перше, ми хочемо допомогти вчителям з історії робити уроки більш захоплюючими. По-друге, працюємо над відео, які будуть інтегровані до підручника через QR-код. Це робиться для того, щоб учні розуміли: наша історія — не якась абстрактна річ, а реальні герої, що тут жили і тут поховані. Це конкретні споруди, які дійшли до наших часів, конкретні події, що відбувалися у наших містах. Власне, я хочу створити звʼязок між історичними фактами і світом, що оточує учнів сьогодні».

За словами Галімова, робота відбуватиметься у тісній співпраці з авторським колективом видавництва «Ранок», яке понад десять років плідно працює в галузі освіти і створило за цей час велику кількість підручників та іншої навчально-методичної літератури для вчителів та учнів.

Як повідомила «ДМ» провідна редакторка «Ранку» Лариса Шведова, робота над підручником відбуватиметься за стандартною схемою. Після того, як автор завершить роботу над створенням рукопису, до його рецензування будуть залучені експерти, науковці, вчителі-практики. Потім процес редагування і завершальний етап — верстка. 

«Кожен етап створення підручника займає певний проміжок часу, який необхідний для якісного виконання роботи командою профільних спеціалістів. Процедура грифування підручника Міністерством освіти та науки України має завершитися у лютому 2024. У цьому ж місяці відбудеться конкурсний відбір підручників для 7-го класу НУШ. Надрукований підручник буде влітку, за умови того, що вчителі його оберуть на конкурсі», — пояснила нам співробітниця видавництва.

За її словами, підручник створюється відповідно до нової модельної програми, що відповідає стандарту середньої освіти та НУШ. А це означає, що він буде орієнтований на формування у школярів компетентностей — загальних і предметних — та вміння застосовувати набуті ними знання. Не менш важливою особливістю підручника, кажуть у видавництві, буде те, що його текст відповідатиме сучасним  досягненням історичної науки. Тож він буде більш адаптованим до учнів сучасного покоління, а складні моменти в ньому будуть додатково подані у вигляді структурно-логічних схем. 

Крім того, підручник матиме інтернет-підтримку на освітній інтерактивній платформі IZZI у вигляді цікавих завдань, презентацій до уроків і коротких відеороликів. «Вчителям, які використовуватимуть цей підручник, буде надано потужну методичну підтримку від методиста видавництва та авторського колективу підручника, у вигляді систематичних вебінарів, індивідуальних консультацій чи демоуроків та методичних розробок, які можна буде використовувати на уроках», — сказала Лариса Шведова. 

Період історії, який охоплюватиме підручник, — від Великого розселення слов'ян (V–VІІ ст.) до початку XVI cт.

Читайте також:

Фото: «1+1 media»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1836
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду