«Українські палаци» Акіма Галімова вийдуть у форматі книги

«Українські палаци» Акіма Галімова вийдуть у форматі книги

30 Квітня 2024
444
30 Квітня 2024
13:58

«Українські палаци» Акіма Галімова вийдуть у форматі книги

444
У книзі, що міститиме велику кількість ілюстрацій, старих фотографій і 3D-моделей будівель, ітиметься про шість палаців, яких уже фізично не існує або від яких залишилися тільки стіни.
«Українські палаци» Акіма Галімова вийдуть у форматі книги
«Українські палаци» Акіма Галімова вийдуть у форматі книги

У видавництві «Фабула» виходить книга «Українські палаци. Відновлення історії», яку продюсер «1+1 media», засновник проєкту «Реальна історія» Акім Галімов написав у співавторстві зі сценаристом своїх програм, телеведучим Русланом Шаріповим.

Як розповів Акім Галімов «Детектору медіа», книга стала логічним продовженням проєкту «Українські палаци. Золота доба». З одного боку, автори розповідають про неймовірну українську спадщину, а з іншого — руйнують російськоімперські міфи щодо українських територій.

За словами Галімова, історія українських палаців та їхніх власників протягом довгого часу була під забороною, оскільки в України не могло бути еліти, заможного прошарку людей, тих, хто має відмінний від Москви погляд.

«Наразі проєкт “Українські палаци. Золота доба” має вже 16 епізодів, що виходять в ефірі на телеканалі “2+2”, а також на ютуб-каналі “Реальна історія”. Але для книжки ми відібрали шість палаців. Принцип досить простий — розповісти про ті об’єкти, яких уже фізично не існує, або про ті, від яких залишилися лише стіни. Так, у книзі йдеться про палац Любомирських у Рівному, палац Кочубеїв у Диканьці, палац Терещенків у Денишах. У виданні міститься численна кількість ілюстрацій, креслень, старих фотографій і, звісно, 3D-моделей палаців, які ми створили разом з командою професійних архітекторів», — пояснив Акім Галімов.

Ця книга, зауважив він, стане у пригоді не лише тим, хто досліджує архітектурну спадщину, але й усім, хто цікавиться українською історією, процесом формування ідентичності, історичними подіями, які вплинули на наше сьогодення. «Все ж таки книжка про людей через палаци, а не просто про памʼятки історії. Хочу розвивати цей напрямок, адже бачу суспільний запит на вивчення історії, який простежується і в попиті на книги, зокрема. Це книга перша, але точно не остання», — пообіцяв популяризатор історії.

Передзамовлення на книгу вже відкрито, зробити його можна тут.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що продюсер «1+1 media», автор і ведучий проєкту «Реальна історія» Акім Галімов почав роботу над підручником з історії України для школярів. Підручник створюється відповідно до нової модельної програми, що відповідає стандарту середньої освіти та НУШ. Це означає, що він буде орієнтований на формування у школярів компетентностей — загальних і предметних — та вміння застосовувати здобуті ними знання.

Фото: видавництво «Фабула» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
444
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду