В український прокат вийде документальний фільм «Тісто»

В український прокат вийде документальний фільм «Тісто»

2 Травня 2024
582
2 Травня 2024
17:36

В український прокат вийде документальний фільм «Тісто»

582
Шеф-кухарі Ольга Мартиновська та Володимир Ярославський вирушили у подорож Україною, аби зібрати рецепти з різних регіонів.
В український прокат вийде документальний фільм «Тісто»
В український прокат вийде документальний фільм «Тісто»
У четвер, 2 травня, в український прокат вийде документальний фільм «Тісто», який розповідатиме про кулінарні традиції різних регіонів України, незвичні історії українців, які, кожен у свій спосіб, зберігають традиції національної кухні, розвивають, досліджують та осучаснюють їх, повідомляє FILM.UA Group.
 
У стрічці йдеться про хліб та інші вироби з тіста як елемент культурного коду: у кожному куточку України тісто роблять по-різному, і новий проєкт покликаний дослідити це дивовижне різноманіття традицій.
 
Ведучими проєкту стали Ольга Мартиновська — шеф-кухарка, суддя «МастерШеф», засновниця кулінарної академії, та Володимир Ярославський — шеф-кухар, співвласник ресторану «Lucky».
Творча група фільму відправилась у мандрівку Україною, аби поспілкуватися з унікальними людьми: кухарями, пекарями, кондитерами, рестораторами, та й просто фанатами гастрономічних досліджень. Ці люди — автори, дослідники і хранителі рецептів, вартові традицій, пов’язаних із виробами з тіста.
 
Під час перегляду стрічки глядач дізнається понад два десятки рецептів. А за допомогою знаменитих українських кухарів вдасться зрозуміти, якою є філософія хліба, борошна, тіста. І як вона насправді всіх нас зв’язує між собою.
 
Усі епізоди фільму супроводжуватимуться музикою різних історичних періодів — думи та козацькі пісні, обрядові мелодії та балади, автентичний спів, солдатські, ліричні, церковні та народні пісні в сучасній обробці. Автором музики є Cepasa.
 
Проєкт cтворено FILM.UA Group за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та бренду «Хуторок».
 
Креативний продюсер: Сергій Гулейков. Режисер-постановник: Дмитро Кочнев. Оператор-постановник: Дмитро Муленко. Сценарист: Антон Базелінський. Консультант проєкту: Олександр Веремієнко.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
582
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду