Переможцями пітчингу фестивалю квір-кіно Sunny Bunny стали три проєкти: «Серпанок», «Історія» та «Лоно»

Переможцями пітчингу фестивалю квір-кіно Sunny Bunny стали три проєкти: «Серпанок», «Історія» та «Лоно»

26 Квітня 2024
960
26 Квітня 2024
19:45

Переможцями пітчингу фестивалю квір-кіно Sunny Bunny стали три проєкти: «Серпанок», «Історія» та «Лоно»

960
Пітчинг фільмів короткого метру на ЛГБТКІА+ тематику організатори фестивалю провели вперше.
Переможцями пітчингу фестивалю квір-кіно Sunny Bunny стали три проєкти: «Серпанок», «Історія» та «Лоно»
Переможцями пітчингу фестивалю квір-кіно Sunny Bunny стали три проєкти: «Серпанок», «Історія» та «Лоно»

Переможцями пітчингу фільмів короткого метру на ЛГБТКІА+ тематику, який провели вперше в межах фестивалю квір-кіно Sunny Bunny, стали три проєкти. Про це «Детектор медіа» повідомили організатори події.

Серед учасників пітчингу перемогу здобули :

«Серпанок», реж. Юра Катинський, продюсери Катерина Граднова-Савицька, Олександр Чубко, ігровий;

Фільм фокусуватиметься на страху осуду оточення, на надмірному хвилюванні щодо думки інших про себе, на неготовності відкрито відрізнятися. Бо бути «інакшим» — це ризик бути викинутим за рамки свого соціального кола і сприйматися вороже. Головні герої фільму — батьки, які в ході фільму дізнаються про свою дитину дещо таке, що їх лякає.

На фото — режисер Юра Катинськийта продюсерка Катерина Граднова-Савицька

Спеціальні відзнаки:

«Історія», реж. Вадим Мочалов, продюсери Вадим Мочалов, Діана Назарук, ігровий;

Для роботи над редагуванням сценарію свого короткометражного фільму про двох хлопців, які усвідомлюють свої почуття один до одного, студент-режисер Льоня запрошує свого одногрупника Андрія, в якого таємно закоханий.

На фото — режисер Вадим Мочалок та продюсерка Діана Назарук

«Лоно», реж. Альона Шилова, продюсерка Валерія Сочивець, Сучасне Українське Кіно (СУК), ігровий.

Україна, 1620 рік. Дівчина на ім’я Богдана втратила свою кохану через жорстокість жителів їхнього села. Опинившись у середовищі інших жінок, чия доля була зламана, Богдана ухвалює рішення, що найкращий спосіб пережити втрату — це помститися тим, хто забрав її кохану.

На фото  режисерка Альона Шилова

Переможець пітчингу отримає 80 тисяч грн на втілення свого проєкту від спонсора фестивалю Jägermeister.

Переможців обирали серед понад тридцяти заявок, для пітчингу було відібрано 10 кінопроєктів різних форм (ігрові, документальні, експериментальні).

До складу журі пітчингу увійшли:

Жанна Озірна — кінорежисерка та сценаристка, Україна.

Учасниця Berlinale Talents 2020 (Берлін, 2020), резидентка Cité Internationale des Arts та Les Récollets (Париж, 2022) та Marathon Screenings (Лос Анджелес, 2023). Нині працює над двома повнометражними фільмами «Нижній горизонт» та «Медовий місяць».

Дар’я Бассель — кінопродюсерка авторського документального та ігрового кіно, кураторка індустрійної платформи та програмерка Міжнародного фестивалю документально кіно про права людини Docudays UA, Україна.

Алекс Перера бренд-менеджер Jägermeister, співзасновник та резидент серії ЛГБТІК+ заходів СТЕЖКА, Україна.

Інші презентовані на пітчінгу кінопроєкти:

«Перехід дозволено». Режисер Магріт Сибіряков, МаГіКа-фільм, документальний;

Тікаючи від війни в Україні, автор — Магріт Сибіряков (Маргарита Сибірякова) — випадково потрапляє до Ісландії. Дізнавшись що в цій країні юридично закріплена небінарність, він вирішує нарешті легалізувати свій трансгендерний статус і змінити документи. Тепер це Магріт Александерссон — єдиний в світі українець з позначкою Х у графі стать. Цікавий експеримент для однієї людини і екзамен на толерантність для всієї української діаспори. Чи стане цей квантовий стрибок простого українського квіра магістраллю можливостей для всіх українських ЛГБТ людей? А чи може нові права це просто міраж і іншого виходу як змиритися зі своєю біологією немає?

«Син нації». Режисер Богдан Колесник, продюсерка Ганна Гнатенко-Шабалдіна, ігровий;

24-річний Макс, будучи латентним геєм, напередодні парламентських виборів потрапляє під вплив праворадикального політика, який виявляється його батьком та закликає до рішучих дій для знищення противників традиційних цінностей.

«CRABSTICKS / КРАБОВІ ПАЛИЧКИ». Режисер Кирило Алфер'єв, продюсерка Інна Ласточкіна, Сучасне Українське Кіно, ігровий;

Український молодий трансгендер Арлі втікає від війни в Берлін та мріє побудувати кар’єру DJ-ея в Європі. Але дзвінками мати його пригнічує, порівнюючи його з  «такими, як Арлі»і братом, який захищає країну на фронті. Але чи є брат у Арлі? 

«5488». Режисер Юрій Двіжон, продюсерка Валерія Отченаш, Magnit Production, експериментальний;

Учасники кампанії на підтримку законодавства проти злочинів на ґрунті нетерпимості діляться власним досвідом зіштовхнення з дискримінацією, або досвідом їхніх близьких. 

«Віктор». Режисерка Ганна Трофімова, документальний;

Фільм про особисті та суспільні перетворення в умовах війни через призму досвіду однієї людини.

‍«Скляна труна». Режисер Ігор Зайцев, продюсерка Злата Єфіменко, EF PICTURES, ігровий

Отримавши поранення на фронті, Іван потрапляє в реанімаційне відділення. Єдина людина, яка за законом може перебувати поряд  – його фіктивна дружина. Вона стає сполучною ланкою у спілкуванні між ним та його хлопцем.

«300, 30, 3». Режисер Владлен Одуденко, продюсери Владлен Одуденко, Володимир Яценко, Анна Яценко, Ія Мислицька, оператор Валентин Васянович, Арсенал фільм, ігровий​;

Художник стає солдатом, але навіть війна не може вбити в ньому чуттєвість і жагу до прекрасного. Сила та мужність йдуть поруч із любов'ю та ніжністю. Короткі зустрічі двох закоханих один в одного чоловіків, дають їм сили далі жити та боротися.

 Представлені кінопроєкти були оцінені представницями української кіноіндустрії та представником спонсора пітчингу фестивалю Jägermeister.

Читайте також:

Нагадаємо, у квітні цього року «Детектор медіа» повідомляв, що фестиваль квір-кіно Sunny Bunny вперше в Україні проведе пітчинг українських короткометражних фільмів на ЛҐБТКІА+ тематику.

Фото: Sunny Bunny

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
960
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду