У Києві оголосили переможців ІІ-го фестивалю квір-кіно SUNNY BUNNY

У Києві оголосили переможців ІІ-го фестивалю квір-кіно SUNNY BUNNY

26 Квітня 2024
995
26 Квітня 2024
21:44

У Києві оголосили переможців ІІ-го фестивалю квір-кіно SUNNY BUNNY

995
Почесними гостями церемонії нагородження стали представники організації «Військові ЛГБТКІА+».
У Києві оголосили переможців ІІ-го фестивалю квір-кіно SUNNY BUNNY
У Києві оголосили переможців ІІ-го фестивалю квір-кіно SUNNY BUNNY

26 квітня у кінотеатрі «Жовтень» відбулася церемонія нагородження переможців другого  фестивалю квір-кіно SUNNY BUNNY-2024 

До цьогорічної програми фестивалю увійшло 60 фільмів з 35 країн світу, які були представлені у 8 програмах. Впродовж усього фестивалю також  проходили спеціальні покази та освітні події. 

Приз за найкращий фільм Міжнародного конкурсу повнометражних фільмів та грошовий приз 2000 доларів США отримала стрічка «Вся ця тиша» режисера Дієґо дель Ріо (Мексика, 2023).  

«Глибокі квірні персонажі. Потужні емоційні удари. Віртуозний саунд-дизайн. Сповнене надії висловлювання про здатність мистецтва змінювати людей. Усе це й не тільки зумовило наш вибір переможця конкурсу», – зазначили члени міжнародного журі.  

Дієґо дель Ріо 

Спеціальну відзнаку Міжнародного конкурсу повнометражних фільмів отримав фільм «Еґґгед і Твінкі» режисерки Сари Камбі Голланд (США, 2023). 

Переможцем міжнародного конкурсу короткометражних фільмів та володарем грошового призу  стала стрічка «Ділдотектоніка» режисер_ки Томаша Паули Маркеш (Португалія, 2023). 

Спеціальну відзнаку Міжнародного конкурсу короткометражних фільмів отримала стрічка «Болеро» режисера Нанс Лаборд-Журда (Франція, 2023) 

Оцінювало Міжнародний повнометражний та Міжнародний короткометражний конкурси головне журі фестивалю: 

  • Оксана Черкашина — акторка театру та кіно, режисерка, перформерка (Україна) 

  • Павел Бiчек — директор квір-кінофестивалю Mezipatra, засновник дистриб’юторського лейблу Queer Kino (Чехія)  

  • Ромас Забараускас — кінорежисер, сценарист, автор і продюсер (Литва). 

Приз глядацьких симпатій отримав конкурсний фільм «І ось прийшла любов» режисерки Катель Кіллевере (Франція, Бельгія, 2023). 

Також вперше на фестивалі SUNNY BUNNY працювало журі Спілки кінокритиків України (СКУ): Оксана Волошенюк, голова правління Спілки та історикиня кіно, кінокритик і фестивальний відбірник Олександр Гусєв та кінокритик і продюсер Валерій Мирний. Диплом за найкращий фільм Міжнародного конкурсу повнометражних фільмів від журі Спілки Кінокритиків України отримав «Перехід» Левана Акіна. Cпеціальною відзнакою було відзначено фільм «Вся ця тиша» Дієґо дель Ріо. Також журі кінокритиків України оцінювали українську короткометражну програму квір-фільмів.  Диплом у цій категорії отримала стрічка «Крим» режисерки Катерини Храмцової. 

Крім того, був оголошений переможець першого в Україні пітчингу фільмів короткого метру на ЛГБТКІА+ тематику,  який отримає 80 тис. гривень від спонсора фестивалю Jägermeister. Найкращим кінопроєктом став «Серпанок», режисера Юри Катинського,  

Спеціальну відзнаку журі пітчингу вручили двом кінопроєктам:  

  • «Історія», режисер Вадим Мочалов, продюсери Вадим Мочалов, Діана Назарук; 

  • «Лоно», режисерка Альона Шилова, продюсерка Валерія Сочивець, Сучасне Українське Кіно (СУК). 

 До складу журі пітчингу увійшли: 

 Жанна Озірна — кінорежисерка та сценаристка, Україна. 

Учасниця Berlinale Talents 2020 (Берлін, 2020), резидентка Cité Internationale des Arts та Les Récollets (Париж, 2022) та Marathon Screenings (Лос Анджелес, 2023). Нині працює над двома повнометражними фільмами «Нижній горизонт» та «Медовий місяць». 

Дар’я Бассель — кінопродюсерка авторського документального та ігрового кіно, кураторка індустрійної платформи та програмерка Міжнародного фестивалю документально кіно про права людини Docudays UA, Україна. 

Алекс Перера — бренд-менеджер Jägermeister, співзасновник та резидент серії ЛГБТІК+ заходів СТЕЖКА, Україна. 

Почесними гостями церемонії стали представники організації «Військові ЛГБТКІА+» Петро Жеруха, Павло Лагойда,  Андрій-Леля Челяха, Владислав Апрелов та Олег Жабінець. 

«Мені дуже приємно, що сьогодні я знаходжуся серед таких людей, і що я можу представляти спільноту ЛҐБТКІА+ військових. Бо говорити про нас дуже важливо. Ми існуємо, і ми також боремося за свої та ваші права», — звернувся зі сцени до глядача Павло Лагойда. 

Фільмом-закриття SUNNY BUNNY-2024 стала картина Ітана Коена «Лялі їдуть далі».  

Ведучою вечора стала кінокритикиня та кіноблогерка Інна Гордєєва. 

Фестиваль відбувся за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міжнародного фонду «Відродження», Європейського Союзу, Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, Jägermeister, Української продуктової IT-компанії appflame, Міжнародної організації Outright International, Українсько-данського молодіжного дому. 

Фестиваль пройшов за підтримки посольства Італійської Республіки в Україні, посольства королівства Іспанія, посольства Аргентини, Італійського інституту культури в УкраїніФранцузького інституту в Києві, Чеського центру в Києві.

Фото: мііжнародне журі SUNNY BUNNY-2024

Фото надані оргкомітетом фестивалю 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
995
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду