У Росії заарештували обвинуваченого у підриві пропагандиста Прилєпіна на два місяці

У Росії заарештували обвинуваченого у підриві пропагандиста Прилєпіна на два місяці

8 Травня 2023
1349
8 Травня 2023
16:21

У Росії заарештували обвинуваченого у підриві пропагандиста Прилєпіна на два місяці

1349
Затриманий Олександр Пермяков буцімто визнав свою провину і ствердив, що начебто діяв за завданням українських спецслужб.
У Росії заарештували обвинуваченого у підриві пропагандиста Прилєпіна на два місяці
У Росії заарештували обвинуваченого у підриві пропагандиста Прилєпіна на два місяці

Олександра Пермякова, обвинуваченого у підриві автомобіля російського письменника-пропагандиста Захара Прилєпіна, заарештували на два місяці. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на генпрокуратуру РФ.

Йому інкримінують статтю про теракт та незаконне перевезення вибухових речовин.

6 травня російська державна інформагенція ТАСС із посиланням на правоохоронні органи повідомляла, що за підозрою в причетності до підриву автомобіля колишнього бойовика терористичної організації «ДНР» Захара Прилєпіна затриманий «уродженець України», який раніше був засуджений за розбій.

Згодом у Слідкомі РФ заявили, що затриманий за підозрою в замаху Олександр Пермяков визнав свою провину. На допиті він сказав, що начебто діяв за завданням українських спецслужб. Вибуховий пристрій Пермяков активував дистанційно.

За словами Пермякова, він нібито є уродженцем міста Дружківка Донецької області, якого у 2018 році завербували спецслужби України. 

Того ж дня, 6 травня, МЗС Росії назвало підрив автомобіля з російським пропагандистом і письменником Захаром Прилєпіним «терористичним актом», що нібито організувала і виконала українська влада за покровительства так званих «західних кураторів».

Нагадаємо, під Нижнім Новгородом у суботу, 6 травня, було підірвано авто, в якому перебував російський письменник-пропагандист, прихильник країни-агресора Захар Прилєпін. 

Як стверджують джерела Інтерфаксу в екстрених службах, автомобіль, у якому перебував Прилєпін, начебто вибухнув під час руху. За попередніми даними, вибуховий пристрій був розміщений на дні машини письменника.

МЗС Росії повідомило, що бойовик терористичної організації «ЛНР» Олександр Шубін, який був за кермом автомобіля Прилєпіна, загинув. Російські посадовці назвали його «ветераном бойових дій у "ЛНР"».

7 травня Прилєпін вперше після замаху вийшов на зв’язок у соцмережах, повідомив, що в нього «зламані обидві ноги (один перелом відкритий) і ще там щось».

Він також написав, що у момент вибуху авто за кермом був він, а не його соратник, бойовик угруповання «ЛНР» Олександр Шубін, як повідомляли ЗМІ.

15 серпня 2018 року до переліку діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України, був внесений російський письменник, журналіст і публіцист Захар Прилєпін (справжнє ім'я Євген). Він воював на Донбасі на боці бойовиків, мав звання «майор армії "ДНР"», був радником ватажка бойовиків так званої «ДНР» Олександра Захарченка.

Раніше СБУ відкрила кримінальне провадження проти російського письменника Захара Прилєпіна. Досудове розслідування ведеться за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) та ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

У січні 2023 року Прилєпін підписав контракт з Росгвардією і поїхав воювати проти України.

Фото: ТАСС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1349
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду