Автори художньої драми про будинок «Слово» випустили офіційний трейлер стрічки і оголосили дату її виходу в прокат

Автори художньої драми про будинок «Слово» випустили офіційний трейлер стрічки і оголосили дату її виходу в прокат

20 Березня 2024
730
20 Березня 2024
16:18

Автори художньої драми про будинок «Слово» випустили офіційний трейлер стрічки і оголосили дату її виходу в прокат

730
Нинішній ігровий фільм став продовженням документального проєкту режисера Тараса Томенка «Будинок “Слово”», який вийшов у 2017 році.
Автори художньої драми про будинок «Слово» випустили офіційний трейлер стрічки і оголосили дату її виходу в прокат
Автори художньої драми про будинок «Слово» випустили офіційний трейлер стрічки і оголосили дату її виходу в прокат

Вийшов офіційний трейлер фільму «Будинок “Слово”: Нескінченний роман» режисера Тараса Томенка, який розповідає про літераторів українського «розстріляного відродження». Про це «Детектору медіа» повідомив Роман Мединський, керівник Batteries agency, що займається промоцією фільму. За його словами, стрічка з’явиться у прокаті 9 травня 2024 року.

Нинішній ігровий фільм став продовженням документальної стрічки Томенка «Будинок “Слово”», який вийшов у 2017 році й у 2018-му отримав премію «Золота дзиґа»

«Будинок “Слово”. Нескінченний роман» — це драматична історія українських письменників доби «розстріляного відродження», яких зібрали під дахом одного будинку, щоб змусити працювати на благо системи. Фільм розповідає про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло. Історія заснована на реальних подіях.

«1927 рік. Радянська Україна. За наказом Сталіна у Харкові збудовано кооперативний будинок “Слово”. Найвидатніших українських письменників заселяють у комфортні квартири. Усі вони стали учасниками експерименту, спрямованого на виведення нового типу радянського письменника та тотальний контроль над процесом творчості з метою створення єдиного художнього методу соціалістичного реалізму, та не кожен з письменників погоджується оспівувати культ Сталіна. Неочікувано для мешканців будинку “Слово” до них підселяють нікому не відомого молодого письменника Володимира Акімова. Хто він? Ніхто не знає. З його появою в будинку “Слово” починають розгортатися дивні події, про що й досі мовчать його стіни», — йдеться у розповіді авторів про стрічку.

Головні ролі у фільмі зіграли Дмитро Олійник (Володимир Акімов), В’ячеслав Довженко (Микола Хвильовий), Ніна Набока (тьотя Варя), Марина Кошкіна (Галя), а також Станіслав Сукненко (Лесь Курбас), Юрій Одинокий (Мерер), Валерія Ходос (Рая Троянкер), Андрій Май (Володимир Сосюра), Юлія Чепурко (Марія Сосюра), Костянтин Темляк (Павло Тичина), Геннадій Попенко (Михайль Семенко).

«Над цим проєктом я зі своєю командою працював понад 10 років. І це було не даремно. Це довга і непроста дорога повернення письменників “розстріляного відродження” із небуття. Спочатку я зробив  документальний фільм “Будинок “Слово”. Пам'ятаю, як тоді, 8 років тому, глядачі відкривали для себе всесвіт української культури, як спрагло долучалися до імен забутого українського письменства 20–30-х років. Після виходу картини з’явилася  велика кількість культурних ініціатив — ставилися вистави, робились опери, проводились літературні читання, записувались рок-альбоми, перевидавалися книжки, відкривались мистецькі резиденції в самому будинку “Слово”. Дійсно, неймовірну силу має кінематограф! Але настав час, коли український глядач має побачити ігровий фільм “Будинок “Слово”. Нескінченний роман”. Це найважча наша артилерія, котра не залишить ворогу шансів», — говорить режисер стрічки Тарас Томенко.

Художня драма «Будинок “Слово”. Нескінченний роман» була знята в 2021 році. Виробництво фільму здійснила компанія Fresh Production Group за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міжнародного благодійного фонду «Солідарність». Кінотеатральним дистриб'ютором фільму стала компанія B&H.

Сценаристи стрічки — Тарас Томенко та Любов Якимчук, режисер — Тарас Томенко, оператор-постановник Михайло Любарський, художник-постановник — Шевкет Сейдаметов, композиторка — Алла Загайкевич, продюсери — Юлія Чернявська, Олег Щербина, Пилип Іллєнко та Ростислав Мартинюк.

Світова прем'єра художнього фільму «Будинок “Слово”. Нескінченний роман» відбулась на 37-му Варшавському кінофестивалі у 2021 році. Фільм був також представлений на міжнародних фестивалях: FilmFestival Cottbus (Німеччина), Galway Film Fleadh (Ireland), The I Will Tell International Film Festival (USA), Prishtina International Film Festival (PriFest) та Kyiv International Film Festival Molodist.

На честь виходу фільму в український прокат творча група фільму оголосила конкурс, переможці якого отримають квитки на церемонію з нагоди офіційної прем’єри фільму. 

 Читайте також: 

 

На фото — кадри з фільму «Будинок “Слово”. Нескінченний роман»

Фото надані командою фільму

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
730
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду