detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
20.03.2024 18:33
Мінкульт підтвердив компанії «Кінокіт» статус критично важливої організації в особливий період
Мінкульт підтвердив компанії «Кінокіт» статус критично важливої організації в особливий період
Раніше в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв'ю «Інтерфаксу» заявив, що відомство забезпечило бронювання 50% військовозобов'язаних у кожному закладі культури та інформаційної сфери, який належить до стратегічного напряму.

Міністерство культури та інформаційної політики України підтвердило ТОВ «Кінокіт» статус критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Про це свідчить наказ №196 від 15 березня, опублікований на офіційному сайті відомства. 

МКІП встановило, що «Кінокіт» відповідає критеріям підприємства, установи та організації, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

У січні в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв'ю «Інтерфаксу» заявив, що бронювання військовозобов'язаних діячів культури, які не є працівниками стратегічних організацій, не відбувається. Водночас у кожному закладі культури та інформаційної сфери, який належить до стратегічного напряму, забезпечили бронювання 50% військовозобов'язаних.

Станом на початок лютого 2024 року в Україні було 143 організації у сфері культури та інформаційної політики з відповідним статусом. Зокрема, у лютому 2024 року його також затвердили парламентському телеканалу «Рада».

Нагадаємо, 2 січня парламентський телеканал «Рада» уклав нову угоду на створення телепродукту для марафону «Єдині новини» на 2024 рік на 104,9 млн гривень з компанією «Кінокіт». Як свідчить інформація із сайту телеканалу, «Кінокіт» перемогла в мистецькому конкурсі на виробництво телемарафону, який парламентський канал оголосив 24 листопада 2023 року.

За даними журналістів Bihus.Info, компанія «Кінокіт» пов’язана з колишнім заступником голови Офісу Президента Кирилом Тимошенком. Співвласниками компанії «Кінокіт» є колишній генпродюсер «1+1» Володимир Оселедчик та акторка з Одеси Юлія Дроздова. Обоє пов'язані з Українською кіношколою, яку заснувала дружина Кирила Тимошенка — Альона Тимошенко (Оселедчик є лектором, а Дроздова там навчалась). 25 січня 2023 року Кирило Тимошенко звільнився з посади заступника керівника Офісу Президента.

Нещодавно розслідувачі Bihus.Info також з'ясували, що Юлія Дроздова, власниця компанії «Кінокіт», була юридичною радницею фірми Тімура Міндіча — колишнього бізнес-партнера Володимира Зеленського.  Сама Дроздова на запитання, чи має стосунок Тімур Міндіч до компанії «Кінокіт», повідомила: «Я надаю юридичні послуги з 2020 року, в тому числі для Meylor Global та інших клієнтів. Ні Тімур, ні жодна інша особа не має впливу на діяльність ТОВ “Кінокіт”».

Компанія «Кінокіт» виробляє контент для телеканалу «Рада» з кінця 2021 року. Загалом за останні три роки компанія «Кінокіт» уже підписала угод із державним телеканалом «Рада» на понад 350 млн гривень.

За даними моніторингу «Детектора медіа», у жовтні–грудні 2022 року державний канал «Рада» був лідером з виробництва політичного піару серед каналів телемарафону, а у березні–вересні 2022-го Кирило Тимошенко разом з іншими працівниками Офісу Президента Андрієм Єрмаком та Михайлом Подоляком значно випередили інших політиків за кількістю піару, отриманого в ефірі телемарафону, зокрема й телеканалу «Рада».

Фото: МКІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY