Кількість піару у блоках «Ради» в ефірі «Єдиних новин» зросла вдвічі, — моніторинг

Кількість піару у блоках «Ради» в ефірі «Єдиних новин» зросла вдвічі, — моніторинг

17 Січня 2023
2090
17 Січня 2023
16:00

Кількість піару у блоках «Ради» в ефірі «Єдиних новин» зросла вдвічі, — моніторинг

2090
Найбільше у марафоні піарять Офіс президента, Зеленського й Тимошенка.
Кількість піару у блоках «Ради» в ефірі «Єдиних новин» зросла вдвічі, — моніторинг
Кількість піару у блоках «Ради» в ефірі «Єдиних новин» зросла вдвічі, — моніторинг

У жовтні – грудні 2022 загальна кількість піару (переважно політичного) суттєво зросла порівняно з першим півріччям роботи марафону. Лідером з виробництва піарних матеріалів, як і раніше, залишається канал «Рада». 

Середня кількість піару у блоках цього мовника, контрольованого Офісом президента, зросла більш як удвічі: було 1,05 проявів на годину, стало 2,22. В ефірних блоках «Ради» сконцентрована половина піару в марафоні загалом. Про це йдеться у підсумках четвертого кварталу 2022 року.

Загальна кількість піару в марафоні зросла з 0,43 проява на ефірну годину до 0,67. Піару побільшало в ефірних блоках ICTV/СТБ (було 0,32 прояви на годину, стало 0,53) та телеканалу «Інтер» (було 0,21, стало 0,45). У блоках «1+1» і Суспільного відчутних змін не відбулося, а команда новоствореного каналу «Ми — Україна» продукує навіть менше піару, ніж тоді, коли вона працювала під брендом «Україна» (було 0,77, стало 0,55). 

У блоках Суспільного автор Ігор Куляс протягом четвертого кварталу зафіксував лише один прояв піару. І той розцінив «більше схожим на випадковість чи помилку редакції, ніж на свідомий намір».  

«Паркетні» матеріали – найчастіша форма подачі піару в ефірі «Єдиних новин». На другому місці – цитування дописів політиків у соцмережах, на третьому – згадки у сюжетах. Натомість Ігор Куляс констатує, що кількість невиправданих контекстом згадок партійної/фракційної приналежності різко зменшилася: з 59 випадків, зафіксованих протягом першого півріччя, до дев’яти у другому півріччі.

У рейтингу тих, кого найбільше піарять в ефірі «Єдиних новин», на першому місці – Офіс президента України. Втім, Ігор Куляс розцінює це як «певну формальність». «Просто щоразу, коли в піарному матеріалі виникають в позитивному контексті його діячі, то й сама назва «Офіс президента» автоматично звучить у позитивному контексті», – пояснює медіаексперт. Крім цього, протягом четвертого кварталу 2022-го моніторинг зафіксував зниження «ролі партій» та підвищення «ролі особистостей». Володимир Зеленський, Кирило Тимошенко, Андрій Єрмак, Михайло Подоляк, Олена Зеленська – такий вигляд має п’ятірка персон, щодо яких вийшло найбільше піарних матеріалів у четвертому кварталі 2022-го. 

Докладніше про те, як і кого піарять канали-виробники загальнонаціонального марафону, а також що в цьому плані змінилося із попереднім періодом моніторингу, читайте у повному тексті підсумків.

Фото: телеканал «Рада» фейсбук   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2090
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антибот
435 дн. тому
RGTLO Пішов ти нах
RGTLO
436 дн. тому
Zeшобла себе не обійде
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду