Демократичний світ назвав президентські «вибори» в Росії недемократичними

Демократичний світ назвав президентські «вибори» в Росії недемократичними

18 Березня 2024
3328
18 Березня 2024
11:13

Демократичний світ назвав президентські «вибори» в Росії недемократичними

3328
Тим часом вибори визнали КНДР, Куба, Венесуела, Білорусь, Болівія, Узбекистан, Таджикистан. Лідер Китаю також надіслав вітання Путіну.
Демократичний світ назвав президентські «вибори» в Росії недемократичними
Демократичний світ назвав президентські «вибори» в Росії недемократичними

Представники зовнішньополітичних відомств Фінляндії, Польщі, США, Німеччини, Великої Британії та інших країн демократичного спрямування назвали вибори президента в РФ такими, що не відповідають демократичним нормам, пише NV. 

Зокрема, міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен висловила думку, що після «переобрання» Путін може стати ще більшою загрозою для цивілізованого світу.

«Я думаю, що ми загалом продовжуємо недооцінювати Путіна і його силу. Ми повинні розуміти, що ситуація може стати набагато гіршою, — заявила вона. — Ви просто маєте встановити межі для таких, як Путін. Ви маєте зупинити їх, тому що інакше вони не зупиняться».

«Вибори, очевидно, не є ані вільними, ані чесними, враховуючи, як Путін ув’язнив політичних опонентів і не дозволив іншим балотуватися проти нього», — цитує Reuters речника Ради національної безпеки Білого дому (США).

У своєму повідомленні в мережі Х Міністерство закордонних справ Німеччини зауважило, що псевдовибори в РФ не є вільними та чесними, тож їхній результат нікого не здивує.

«Правління Путіна є авторитарним, він покладається на цензуру, репресії та насильство. “Вибори” на окупованих територіях України є нелегітимним та є черговим порушенням міжнародного права», — йдеться у повідомленні відомства Німеччини.

Очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон також назвав вибори в РФ недемократичними.

«У Росії закрилися виборчі дільниці — після незаконного проведення виборів на території України, відсутності вибору у виборців і відсутності незалежного моніторингу ОБСЄ (Організації з безпеки та співробітництва в Європі). Це не те, що схоже на вільні та чесні вибори», — заявив Кемерон.

Таку ж оцінку президентських виборів у РФ висловили в Міністерстві закордонних справ Польщі. Там наголосили, що «голосування проходило в умовах екстремальних репресій проти суспільства, що унеможливлювало вільний, демократичний вибір».

Водночас Володимира Путіна привітали з «переобранням» на п’ятий термін лідери Китаю, Узбекистану, Таджикистану, Нікарагуа, Білорусі, Куби та Венесуели. Про це написало російське видання «Медуза».

Як повідомляв «Детектор медіа», за результатами підрахунку голосів на президентських «виборах» у РФ перемогу наразі здобуває Володимир Путін, за якого проголосували 87,50% виборців.

Читайте також:

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3328
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
39 дн. тому
В нас Єрмак і вся корумпована пОПа з кошерними.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду