У Росії пропонують після виборів Путіна посилити конфронтацію із Заходом, оскільки той підтримує Україну (ФОТО)

У Росії пропонують після виборів Путіна посилити конфронтацію із Заходом, оскільки той підтримує Україну (ФОТО)

11 Березня 2024
2013
11 Березня 2024
22:00

У Росії пропонують після виборів Путіна посилити конфронтацію із Заходом, оскільки той підтримує Україну (ФОТО)

2013
Голова держдуми В’ячеслав Володін пропонує диктатору Путіну після «виборів» посилити контроль держави у багатьох сферах та конфронтацію з країнами Заходу.
У Росії пропонують після виборів Путіна посилити конфронтацію із Заходом, оскільки той підтримує Україну (ФОТО)
У Росії пропонують після виборів Путіна посилити конфронтацію із Заходом, оскільки той підтримує Україну (ФОТО)

Активісти «КіберСпротиву» перехопили лист голови російської Держдуми В’ячеслава Володіна, адресований Путіну. В ньому Володін пропонує після президентських виборів у РФ посилити контроль держави та конфронтацію з країнами Заходу. Про це повідомляє Центр національного спротиву

Як інформує ЦНС, активісти «КіберСпротиву» перехопили відповідне листування завдяки зламу поштової скриньки одного з наукових співробітників Інституту наукової інформації з суспільних наук (ИНИОН) Романа Сєйткалієва, який є помічником директора інституту. 

З листа Володіна очевидно, що у правлячих колах Росії ніхто не сумнівається в черговому переобранні Путіна: ще в листопаді-грудні 2023 року російська влада формувала плани на післявиборчий період, адже сам лист датований 30 листопада, а відповідь Путіна надійшла 12 грудня 2023 року. 

В листі серед тиражування пропаганди, зазначають у ЦНС, вказується, що Росія потребує трансформації та заходів, які посилять її перед майбутніми викликами. Зокрема, пропонується «дезахіднізація», яка передбачає:

— посилення одержавлення економіки, коли всі сировинні галузі переходять у власність держави;

— суверенізацію науки, культури і мистецтва, підвищення в їхньому розвитку ролі держави;

— посилення цензури, зокрема на ТБ і в інтернеті;

— вирішення питання опозиційних рухів.

За словами Володіна, комітети Держдуми готові підтримати цю ініціативу та розпочати напрацювання відповідних законопроєктів.

Лист Володіна базується на концепції, яку підготував ИНИОН. Згідно з нею, виклики, що постали перед Росією, схожі із викликами «великої вітчизняної війни». Зазначається, що підтримка Заходом України затягує швидке завершення «спеціальної військової операції», що Захід розглядає Україну як обʼєкт інвестицій і вклав уже стільки грошей, що ніколи не відступить.

Також у доповіді інституту міститься більш чітке визначення «дезахіднізації»:

Повний перелік документів:

    Центр національного спротиву також повідомляє, що наразі документи, які отримав «КіберСпротив», передані відповідним структурам для більш детального вивчення, «адже лише знаючи плани ворога можна унеможливити їх реалізацію».

    Нагадаємо, 11 грудня Центральна виборча комісія РФ прийняла рішення щодо можливості проведення виборів президента Росії у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України. Так звані вибори  проходитимуть протягом трьох днів — з 15 по 17 березня 2024 року.  

    У прикордонних з Україною Бєлгородській, Брянській і Курській областях Росії, а також на тимчасово окупованих український територіях планують використовувати дві «додаткові форми голосування». Одна з них — голосування на прибудинкових територіях та інших місцях за межами виборчих дільниць. Друга — «голосування груп виборців, які проживають у населених пунктах та інших місцях, де відсутні приміщення для голосування і транспортне сполучення з якими утруднено». Йдеться про пункти голосування в автобусах. 

    18 грудня Євросоюз оголосив, що у списки 12-го пакету санкцій проти РФ включені всі 14 членів Центральної виборчої комісії Росії

    Перед виборами президента в Росії збільшують витрати на Russia Today та виробництво «Соловьёв Live».  

    Фото: скриншоти з сайту ЦНС

    Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

    До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

    Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
    * Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
    2013
    Читайте також
    Коментарі
    0
    оновити
    Код:
    Ім'я:
    Текст:
    Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
    Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
    Спільнота ДМ
    Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
    Даю згоду