«Врівноважити інтерв'ю Карлсону»: Російські пропагандисти звинувачують у смерті Навального США і НАТО

«Врівноважити інтерв'ю Карлсону»: Російські пропагандисти звинувачують у смерті Навального США і НАТО

16 Лютого 2024
1029
16 Лютого 2024
19:38

«Врівноважити інтерв'ю Карлсону»: Російські пропагандисти звинувачують у смерті Навального США і НАТО

1029
Спікер Держдуми Росії вважає, що смерть Навального була вигідна «Вашингтону та Брюсселю», а пропагандист Красовський каже, що США «провели спецоперацію в режимній установі на території РФ».
«Врівноважити інтерв'ю Карлсону»: Російські пропагандисти звинувачують у смерті Навального США і НАТО
«Врівноважити інтерв'ю Карлсону»: Російські пропагандисти звинувачують у смерті Навального США і НАТО

Російські пропагандисти й топчиновники відреагували на новину про смерть опозиціонера Олексія Навального в тюрмі. Практично всі вони або заявляють, що смерть політика була вигідна «протилежній стороні», або прямо звинувачують західні країни у вбивстві опозиціонера, передає Meduza.

Головна редакторка російського пропагандистського ресурсу RT Маргарита Симоньян заявила, що російській владі вбивати Олексія Навального нібито «не було жодного сенсу, тим більше перед виборами». На заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що Росія має відповісти на питання щодо смерті політика, Симоньян відреагувала так: «Росія нікому нічого не винна».

Пропагандист Антон Красовський, який раніше погрожував спалити українців на Хрещатику та закликав убивати українських дітей, звинуватив у смерті Навального «американців». На його думку, США «провели спецоперацію в режимній установі на території РФ», щоб «врівноважити наслідки інтерв'ю» Путіна американському ведучому Такеру Карлсону.

Спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін вважає, що смерть Олексія Навального була вигідна «Вашингтону та Брюсселю». «Усі вони, їхні прізвища добре відомі: від генсека НАТО і керівництва США до Шольца, Сунака і Зеленського — винуватці смерті Навального», — написав Володін.

Речниця російського МЗС Марія Захарова вважає, що «моментальна реакція лідерів країн НАТО на смерть Навального у вигляді прямих звинувачень Росії є самовикривальною».

Заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що Росії «не було жодного сенсу якось шкодити здоров'ю Навального»: «Людина відбувала термін, який ще мав тривати кілька років. Я думаю, що це нещасний випадок, таке буває».

Пропагандистка та ведуча Тіна Канделакі назвала смерть Олексія Навального «подарунком протилежній стороні». «Відбувається це рівно за місяць, рівно в той момент, коли російська опозиція є порожнім місцем, коли громадська позиція розвертається у бік Росії. Протилежна сторона раптом отримує подарунок, який, без сумніву, викличе в західному світі антиросійську хвилю», — написала Канделакі.

Нагадаємо, сьогодні, 16 лютого, російські медіа з посиланням на управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу РФ повідомили про те, що в російській колонії помер опозиційний політик Олексій Навальний.

Повідомляється, що Навальний нібито після прогулянки у тюрмі відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши. Реанімаційні заходи позитивних результатів не дали і лікарі констатували смерть, заявили у пенітенціарній службі РФ.

За інформацією росЗМІ, у Навального відірвався тромб. Російська влада пише, що причини його смерті наразі встановлюють. Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков стверджує, що причина смерті опозиціонера досі невідома, її повинні встановити медики, а Володимиру Путіну вже доповіли про інцидент.

Команда Навального досі не має підтверджень його смерті. Його адвокат Леонід Соловйов, посилаючись на рішення родини опозиціонера, відмовився коментувати те, що сталося. Він лише зазначив, що 14 лютого відвідував Навального і «все було нормально». Прессекретарка політика Кіра Ярмиш повідомляла в соцмережах, що 14 лютого Навального вкотре відправили до штрафного ізолятора.

Навальному було 47 років. Політик, громадський діяч та публіцист, він був відомий послідовною публічною критикою режиму Путіна, розслідуваннями корупційних схем кремлівської еліти.

У серпні 2023-го Навального засудили до 19 років позбавлення волі. Його визнали винним у «створенні екстремістського співтовариства», «фінансуванні екстремістської діяльності» та інших злочинах. До цього він уже був засуджений за звинуваченнями в шахрайстві. 

Останнім часом Навальний перебував у колонії «Полярний вовк», на крайній півночі РФ за полярним колом, призначеній «для особливо небезпечних рецидивістів», з надзвичайно жорсткими умовами утримання.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1029
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду