Сьогодні в Україні відзначають День військового журналіста

Сьогодні в Україні відзначають День військового журналіста

16 Лютого 2024
1240
16 Лютого 2024
14:30

Сьогодні в Україні відзначають День військового журналіста

1240
День військових журналістів в Україні запровадили у 2018 році.
Сьогодні в Україні відзначають День військового журналіста
Сьогодні в Україні відзначають День військового журналіста

16 лютого в Україні відзначають День військового журналіста.

У цей день у 2015 році в районі міста Дебальцеве на Донеччині під час виконання бойового завдання загинув військовий журналіст, кореспондент телерадіокомпанії Військово-морських сил України «Бриз» Дмитро Лабуткін. 

День військових журналістів в Україні запровадили у 2018 році наказом тодішнього міністра оборони Степана Полторака.

У коментарі «Детектору медіа» начальник Центральної телерадіостудії МОУ, полковник Олександр Гайн наголосив, що сьогодні відзначають роботу всіх, хто опікується зв’язками війська із суспільством.

«Цей день — день, коли ми відзначаємо роботу не лише військових журналістів, але й пресофіцерів, і офіцерів служб зв’язків із громадськістю», — сказав Гайн.

Він також висловив думку, що за останні десять років, коли Росія розпочала вторгнення в Україну, наша військова журналістика має чимало здобутків.

«Серед бойових підрозділів, які відбивали російський напад, були мобільні пресгрупи. До них входили співробітники інформагентства “АрміяInform”, Центральної телерадіостудії Військового телебачення, телерадіостудії МОУ «Бриз», які супроводжували наші війська і знімали їхню роботу із деокупації Київщини. Це історичні кадри, які залишаться для наступних поколінь, щоб усі пам’ятали про підступний напад Росії», — зазначив керівник Центральної телерадіостудії МОУ.

За його словами, нині військові журналісти «максимально інтегровані в Збройні сили України» і мають ексклюзивний доступ до подій, пов’язаних із опором українського народу російській агресії.

Гайн також поділився своїм баченням того, що становить найбільший виклик для розвитку військової журналістики в Україні.

«Протягом останніх двох років військова журналістика в Україні суттєво трансформувалася. Ми провели оновлення військових медіа, з’явився телеканал “Армія TV”, змін зазнала й робота радіо “Армія FM”. На сьогодні є дуже багато ідей для втілення у сфері військової журналістики, для реалізації яких деколи бракує людей. Це і є найбільшим викликом для військової журналістики в Україні. Скажімо, зараз від телеканалу “Армія TV” (це спільний проєкт Центральної телерадіостудії і Центру інформаційних ресурсів МОУ) працює виїзна редакція. Хотілося б, щоб таких проєктів було більше», — зазначив керівник Центральної телерадіостудії МОУ.

Він також порадив майбутнім абітурієнтам придивитися до кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету ім. Т. Шевченка. За словами Гайна, серед викладачів цієї кафедри є колишні військові журналісти та пресофіцери, які розуміють проблематику і потреби військових медіа та мають досвід роботи в умовах бойових дій.

Читайте також:

Фото: фейсбук-сторінка Антона Шевельова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1240
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дайтегрошей
72 дн. тому
Більше за всіх святкують в Суспільному, де за десять років жодного виїзду на передок.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду