Загиблому військовому журналісту Дмитру Лабуткіну буде присвоєно звання Героя України

Загиблому військовому журналісту Дмитру Лабуткіну буде присвоєно звання Героя України

9 Червня 2015
1974

Загиблому військовому журналісту Дмитру Лабуткіну буде присвоєно звання Героя України

1974
Загиблому військовому журналісту Дмитру Лабуткіну буде присвоєно звання Героя України
Загиблому військовому журналісту Дмитру Лабуткіну буде присвоєно звання Героя України

Представлення на звання Героя України загиблого під Дебальцевим (Донецька область) військового журналіста, кореспондента телерадіокомпанії Військово-морських сил України «Бриз» Дмитра Лабуткіна включено до проекту Указу Президента України про присвоєння звання Героя України. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони (МОУ).

 

У відомстві повідомили, що Департаментом кадрової політики МОУ за поданням Управління комунікацій та преси були подані документи до Адміністрації Президента (АП) з проханням присвоїти загиблому Дмитру Лабуткіну звання Героя України посмертно (вих.№ 220/5624 від 26.05.2015). Наразі документи пройшли всі етапи погодження, зокрема і глави АП.

 

«Один із працівників Міністерства оборони України опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі абсолютно суб'єктивну інформацію, яка не відповідає дійсності. Зокрема автор вважає, що керівництво Міністерства оборони нічого не робить для того, аби подвиг нашого військового журналіста Дмитра Лабуткіна був гідно оцінений на найвищому державному рівні. ЦЕ НЕПРАВДА», - зазначається на сайті МОУ.

 

Також у відомстві повідомили, що документи про грошову допомогу рідним Дмитра Лабуткіна уже знаходяться в Міноборони. Днями відбудеться засідання відповідної комісії, де ухвалять рішення про виплату допомоги і гроші будуть оперативно перераховані до військкомату за місцем проживання.

 

«Звісно, ніякі нагороди, навіть найвищі, не замінять усім рідним та колегам Дмитра. Ми завжди будемо пам'ятати про те, як героїчно він віддав своє молоде життя за нашу Батьківщину. Проте, ніхто ні його, ні про його сім`ю не забув. Керівництво Міністерства оборони України не залишить наодинці з бідою рідних героя і буде усіляко підтримувати родину загиблого, а також не дозволить спекулювати відомостями стосовно його імені задля власного іміджу», - підкреслили у відомстві.

 

Нагадаємо, Дмитро Лабуткін був репортером телерадіокомпанії Військово-морських сил України «Бриз» у Севастополі. Під час окупації Криму він разом зі своєю родиною виїхав до Одеси, куди переїхала й ТРК «Бриз». Він загинув 16 лютого під Дебальцевим на Донеччині.

 

У лютому невідомі надіслали дружині журналіста відео, на якому демонструвалися його військовий квиток, тимчасова перепустка, квиток на потяг. Також зафільмовано тіла загиблих українських військових обабіч залізничної колії, де, за версією авторів запису, було розстріляно екіпаж українського БТРа. Однак остаточного підтвердження інформації про загибель військового журналіста не було. Через місяць інформація про загибель Дмитра Лабуткіна, на жаль, підтвердилася, коли його тіло виявили у Дніпропетровському морзі.

 

У журналіста залишилися дружина і донька.

 

24 березня мешканці Рівненщини та Тернопільщини утворили «живий ланцюг», проводжаючи в останню путь капітан-лейтенанта, військового кореспондента Дмитра Лабуткіна, який загинув під час боїв у Дебальцевому. У рідному містечку Дмитра Лабуткіна Кременці Тернопільської області відбулася піша хода до Преображенського собору, де відбувалося прощання із загиблим.

 

25 березня у Тернопільській області було оголошено Днем жалоби у зв'язку із загибеллю уродженця Кременеччини, військового журналіста, капітана-лейтенанта Дмитра Лабуткіна у зоні проведення антитерористичної операції. Скорботу оголошено згідно з розпорядженням виконувача обов'язків голови Тернопільської обласної державної адміністрації (ОДА) Івана Крисака.

 

У березні народний депутат від «Народного фронту», засновник проекту «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук закликав небайдужих допомогти сім'ї Дмитра Лабуткіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1974
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду